Αυγενάκης για εκλογές ΕΠΟ: “Ανοίγω το διάλογο για διαδικασίες που θα καθιστούν τη χειραγώγηση πιο δύσκολη”

Print Friendly, PDF & Email

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TvCreta, μίλησε για τους «Big4», τις εκλογές στην ΕΠΟ για τις οποίες θα ανοίξει διάλογο με σκοπό τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος, την αγορά της «γραμμής οφσάιντ» στο VAR και τις μετακινήσεις οπαδών.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Για τη συνάντηση των Big 4: «Η πραγματοποίηση της συνάντησης των «Big4» είναι το πρώτο μισό της επιτυχίας. Ασφαλώς και πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και αυτό θα κάνουμε». Συμφωνήσαμε, μετά από αίτημα των FIFA/UEFA, να προχωρήσουμε τις νομοθετικές ενέργειες ώστε στις αρχές καλοκαιριού να διεξαχθούν αρχαιρεσίες στην ΕΠΟ, προκειμένου η νέα διοίκηση να έχει μπροστά της το χρόνο για να διοργανώσει και να προετοιμάσει την επόμενη αγωνιστική σεζόν».

-Για τις εκλογές της ΕΠΟ:  «Απευθυνόμενος στο φίλαθλο κόσμο λέω πως θεωρώ ότι πιο ανοιχτές διαδικασίες, πιο δημοκρατικές, καθιστούν τη χειραγώγηση πιο δύσκολη. Και θέλω, με αυτή την αφετηρία, να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλα τα επιχειρήματα και θα πράξω πάντα σεβόμενος τους θεσμούς και τους νόμους. Δεν έχω σκοπό να αιφνιδιάσω. Ανοίγω το διάλογο για ένα θέμα, στο οποίο πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές».

-Για την αναβάθμιση του VAR: «Το VAR είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Τα όποια κενά υπήρξαν από την μη ορθή εφαρμογή του, δυστυχώς έδωσαν δικαιώματα για σχόλια. Για το σκοπό αυτό προχωράμε στην κάλυψη αυτών των κενών, όπως του λογισμικού για την γραμμή οφσάιντ».

Για τις μετακινήσεις φιλάθλων ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά το υφιστάμενο πλαίσιο επιτρεπόμενων (μεμονωμένες) και απαγορευμένων (οργανωμένες) μετακινήσεων οπαδών, με αφορμή όσα συνέβησαν στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός, εξηγώντας που σταματά η αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και που ξεκινά εκείνη της ΕΛ.ΑΣ. Διευκρίνισε ότι «απώτερος στόχος είναι να επιστρέψει η κατάσταση της παρουσίας φιλοξενούμενων σε όλα τα γήπεδα, σε όλους τους αγώνες», με παράλληλη σταδιακή απομάκρυνση της Αστυνομίας που θα αντικαθίσταται από πλήρως εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους security.

Tέλος τόνισε ότι μόνο 11 λέσχες φιλάθλων έχουν αναγνωριστεί βάσει νόμου και σε αυτές δεν βρίσκεται καμία του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή