Βολές δικαστικών για τη στάση της κυβέρνησης μετά την επίθεση στο Εφετείο

Print Friendly, PDF & Email

Νέα, σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και το δικαστικό σώμα, με αφορμή τη βομβιστική επίθεση μπροστά στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της, εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, καλώντας όσους «καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη» να αναλογιστούν «επιτέλους τις ευθύνες τους».

Οι δικαστικοί κάνουν λόγο για κατασυκοφάντηση του δικαστικού σώματος και επισημαίνουν ότι «τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απάντησε αιχμηρά, αποδίδοντας ωστόσο την κριτική όχι στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά σε «κύκλους».

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «ανάξια περαιτέρω σχολιασμού» την προσπάθεια «ορισμένων κύκλων» να συσχετίσουν την επίθεση «με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις».

Υποστήριξε μάλιστα πως η εν λόγω προσπάθεια είναι «αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία».

Σε πιο χαμηλούς τόνους η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία επισήμανε ότι «κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα γιατί στοχεύει την ίδια την Δημοκρατία, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η Δικαιοσύνη»

Η Ένωση Εισαγγελέων κάλεσε την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση «και να διαβεβαιώσουν ότι έχουν την πρόθεση και ότι θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Το κτήριο του Εφετείου θα παραμείνει κλειστό σήμερα Παρασκευή και δεν θα λάβουν οι προγραμματισμένες δίκες.

Εξαίρεση είναι ποινικές δίκες που είχαν προσδιοριστεί από διακοπή προκειμένου να ανακοινωθεί και νέα διακοπή.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή