”Δεν μπορείς να σκέφτεσαι την ποδοσφαιρική συνέχεια, όταν συμβαίνουν τόσο άσχημα πράγματα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης απάντησε στις ερωτήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ μέσω Instagram, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τον τρόπο που τη βιώνει.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Σαν άνθρωπος, είμαι θετικός, τα βλέπω όλα από τη θετική πλευρά αλλά πρέπει να είσαι και αντικειμενικός. Το μυαλό σου, πρέπει να είναι προσγειωμένο και να βλέπεις ότι τρέχουν τα γεγονότα κι ότι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Αν είμαστε προσεκτικοί κι αν κάνουμε αυτά που μας λένε οι ειδικοί, θα περάσει αυτή η μπόρα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να τηρούμε τους κανόνες και να προστατέψουμε εμάς κι αυτούς που αγαπάμε.

Εγώ βιώνω την κατάσταση, σαν να έχω εγώ τον ιό κι ας μην το έχω. Δεν βρίσκομαι με κόσμο, δεν πάω σε συγκεντρώσεις έξω. Πρέπει να είμαστε λίγο υπεύθυνοι. Δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά κι αυτούς που αγαπάμε. Τον κόσμο που βλέπουμε καθημερινά στον δρόμο…

Μου έχει λείψει η καθημερινότητα μου. Να ξυπνάω, να πηγαίνω στην προπονήση, να βλέπω τα παιδιά, οι πλάκες, οι ωραίες στιγμές. Όλα αυτά… Η διαφορά είναι η εξής. Το καλοκαίρι είναι όλα πιο άνετα. Ξέρεις ότι είναι οι διακοπές, θα τους δεις και κάπου έξω. Τώρα είσαι στο σπίτι, δεν έχεις επαφές με άλλο κόσμο. Πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ. Δεν έχουμε αυτή την επαφή. Μου λείπουν όλα τα παιδιά, αλλά ο Αντρέ λίγο παραπάνω. Είμαστε στην ίδια πόλη και δεν μπορούμε να δούμε τους δικούς μας, τους συμπαίκτες μας. Βέβαια, αυτό δείχνει ότι σέβεσαι αυτόν που είναι απέναντί σου. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Όχι το ποδόσφαιρο, ούτε τίποτα”.

Για τη φετινή σεζόν: “Με μία λέξη να περιγράψω τη σεζόν; Είναι μία περίεργη σεζόν, μία μεταβατική περίοδος θα έλεγα. Μία σεζόν που ξεκίνησε στραβά, αν και ήμασταν όλοι πάρα πολύ καλά. Ξεκίνησε στραβά από την προετοιμασία. Έχει μάθει όμως, αυτή η ομάδα να ξεπερνάει τις δυσκολίες και θεωρώ ότι κάθε εμπόδιο που έρχεται μπροστά μας, μας βοηθάει για τη συνέχεια. Η αλλαγή προπονητή ήταν καθοριστική. Είναι λες και είσαι σε μία οικογένεια και φεύγει το ένα μέλος. Είναι σαν να χάνεις τον πατέρα σου, επειδή μιλάμε για τον προπονητή και συνεχίζεις με έναν άλλον πατέρα, που δεν τον ξέρεις και συνεχίζεις με τα δικά του δεδομένα”.

Για τη νέα χρόνια: “Σκέφτομαι μόνο να έρθει η επόμενη ημέρα και να έχει περάσει όλο αυτό. Είναι σαν να ζούμε ταινία φαντασίας. Δεν το έχω πιστέψει ακόμη ότι έχει συμβεί αυτό και ότι έχουν χαθεί τόσες ζωές. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι την ποδοσφαιρική συνέχεια, όταν συμβαίνουν τόσο άσχημα πράγματα.  Είναι πολύ όμορφο να παίζεις ποδόσφαιρο και να ψυχαγωγείς κι ο κόσμος το θέλει αυτό. Του δίνει δύναμη κι ένα λόγο να ασχολείται με την ομάδα. Και σε εμάς καθημερινά μας δίνει κίνητρο να γινόμαστε καλύτεροι και να ασχολούμαστε με αυτό. Είναι η αγάπη μας. Αυτό που ευελπιστώ, είναι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, με όσο γίνεται λιγότετα θύματα. Να τελειώσει ομαλά αυτή η σεζόν με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα και να κλείσουμε μία σεζόν χωρίς προβλήματα. Κάθε χρόνο κάτι συμβαίνει σε αυτό το πρωτάθλημα”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή