Δικηγόροι ΠΑΟΚ: «Για δηλώσεις περί Χούντας και Μάο Μάο δεν ασκήθηκαν διώξεις»

Print Friendly, PDF & Email

Την Πέμπτη (4/10) απολογήθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, μέσω των δικηγόρων του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε στον Ρουμάνο προπονητή για τις δηλώσεις του περί Χίτλερ, σε ΜΜΕ της πατρίδας τους.

Οι δικηγόροι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστήριξαν πως «συμβαίνουν σοβαρότερα πειθαρχικά αδικήματα και δεν ασκήθηκαν διώξεις», επικαλούμενοι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη περί «Χούντας» αλλά και δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη περί «Μάο Μάο», χωρίς ωστόσο οι νομικοί εκπρόσωποι του Δικεφάλου να κατονομάζουν των δύο ισχυρούς άνδρες της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Επίσης το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ έφερε ως παράδειγμα το πρόσφατο πανό των οπαδών του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι με τον Δικέφαλο που έγραγε: «ΠΑΕ Ξεπουλημένη – Τσιράκια Οπαδοί»).

Σε ό,τι αφορά στην υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ για την επίμαχη δήλωση του Λουτσέσκου, ότι «αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ», οι δικηγόροι του Δικεφάλου τόνισαν:

«Έκανε απλή αναφορά σε δύο γεγονότα. Καμία σύγκριση. Είναι υβριστική συμπεριφορά αυτό; Δεν αναφέρθηκε σε κάποιο θεσμοθετημένο όργανο. Από κάποια ΜΜΕ η συγκεκριμένη δήλωση υπερπροβλήθηκε. Για την κλοπή αναφέρει ένα πραγματικό γεγονός. Όλα αυτά τα είπε έπειτα από ερώτηση που του έγινε. Δεν πήγε να κάνει ο ίδιος δηλώσεις».

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ κατέθεσε «ένσταση απαραδέκτου» της δίωξης.

Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Ρουμάνος κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 – 40.000 ευρώ.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ απολογήθηκε και για το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Αρη, όπου οι οπαδοί του Δικεφάλου άναψαν 45 πυρσούς.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή