Εισαγγελέας: “Nυχτωμένος όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απειληθεί το δικαστήριο”

Print Friendly, PDF & Email

Με την έκτη συνεδρίαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίστηκε η δίκη της επονομαζόμενης υπόθεσης της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου σε βαθμό κακουργήματος και οχτώ από αυτούς την κατηγορία για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, κατά την περίοδο 2012 – 2015.

Την Τετάρτη (19/2) είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν οι Κωνσταντινέας και Κούγιας. Η κατάθεση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ολοκληρωθεί την Πέμπτη (13/2) λόγω παρέλευσης ωραρίου. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οι εξής μάρτυρες: Σοφοκλής Πιλάβιος, Χρήστος Σάββας, Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Αλαφούζος, Τάκης Φύσσας, Κύρος Βασάρας, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Κωνσταντίνεα το λόγο πήρε ο εισαγγελέας έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης και αναφέρθηκε στα απειλητικά μηνύματα για τον Κωνσταντινέα αλλά και για τον ίδιο και ρώτησε τον μάρτυρα αν κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και αν έχει σχηματιστεί δικογραφία, παίρνοντας καταφατική απάντηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Λακαφώσης:

“Ένα από τα σχόλια αναφέρει «κι εσύ εισαγγελέα στοπ». Δεν το εκλαμβάνω σοβαρό. Απευθύνουν απειλές και δημιουργείται θέμα. Αυτές οι απειλές, είναι έστω και από νεαρούς, που αργότερα γίνονται χούλιγκαν. Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή, έστω και αν δεν είναι σοβαρή. Αναζήτησα την επίσημη αντίδραση φορέων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ, της διαιτησίας. Κανείς δεν τις αποδοκίμασε, όσο σοβαρές και αν είναι… Θα έπρεπε να έχουν αντιδράσει… Με όση κομψότητα μπορώ, θα πω ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απειληθεί το δικαστήριο, είναι μακριά νυχτωμένος. Είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με άνθρωπο της δίκης, δεν το συζητώ καν αυτό. Είναι αναρτημένες στο δίκτυο αυτές οι απειλές. Υπήρξαν τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν μπορεί ένας μάρτυρας ή ένας εισαγγελέας να απειλείται εν μέσω δίκης”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή