Ενταση στο camp προσφύγων στα Διαβατά, άνδρας χρησιμοποίησε ως ασπίδα το παιδί του!

Print Friendly, PDF & Email

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το camp προσφύγων στα Διαβατά, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση συνδέεται με μια συνολική προσπάθεια προσφύγων η οποία διοργανώνεται τον τελευταίο καιρό μέσω ενός γκρουπ στο facebook με στόχο να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων στα σύνορα είτε με την Αλβανία είτε με τα Σκόπια ώστε να ασκηθεί πίεση για να ανοίξουν τα σύνορα.

Εντάσεις και συγκρούσεις από χθες

Από χθες το μεσημέρι δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο για να ελεγχθεί η κατάσταση, την ώρα που οι συγκεντρωμένοι έστησαν και σκηνές στην περιοχή. Πέραν των εντάσεων, υπήρξαν και συγκρούσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων και ανδρών των ΜΑΤ με τους τελευταίους να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών. Η ένταση προκλήθηκε καθώς οι πρόσφυγες θεωρούν ότι τα ΜΑΤ θα τους κλείσουν το δρόμο προς την Ειδομένη.

Άνδρας χρησιμοποίησε το παιδί του ως ασπίδα

Αυτή τη στιγμή έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά, βρίσκονται περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι όπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους, θα φύγουν μαζικά προς τα σύνορα. Λίγο πριν τις 11:00, μία ομάδα γυναικών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Εν τω μεταξύ, η φήμη ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά έχει πυροδοτήσει από το πρωί αλλεπάλληλα επεισόδια στα οποία μάλιστα εκτυλίσσονται αδιανόητες σκηνές, μία εκ των οποίων δείχνει έναν άνδρα να χρησιμοποιεί το παιδί του ως ασπίδα, σπρώχνοντάς το προς τους αστυνομικούς.

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή