ΕΠΣ Ηπείρου: Πρόγραμμα για την υποστήριξη της δια βίου άθλησης

Print Friendly, PDF & Email

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη διάδοση του ποδοσφαίρου και τη δυνατότητα άθλησης σε άτομα μεγάλης ηλικίας ανέλαβε η Ε.Π.Σ. Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος grassroots της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της UEFA.

Στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και σε συνεργασία με την Ε.Ψ.Ε.Π (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης), πραγματοποιήθηκε ημερίδα παρουσίασης του Walking Football, το οποίο αποτελεί την ήπια εκδοχή-παραλλαγή του κλασικού ποδοσφαίρου και απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 50 ετών. Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη και ενίσχυση της διά βίου άθλησης, της κοινωνικοποίησης και της συμμετοχής του ανθρώπου ενδιάμεσης και τρίτης ηλικίας στην κοινωνική ζωή και δράση.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ηπείρου και μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., Κώστας Βρακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Βασίλης Γοργόλης, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ψ.Ε.Π. Παναγιώτης Κρανάς, ο πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου και περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Ηπείρου, Περικλής Βασιλάκης, ο δρ. Αθλητικού Δικαίου και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ι.Δ.Ε.Α.Δ. (Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου), Ανδρέας Μαλάτος, ο χειρουργός ορθοπεδικός Χρόνης Δρούγιας και ο δημοσιογράφος Μένιος Σακελλαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, Κώστας Βρακάς, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης, από όλους τους φορείς του αθλήματος, της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η Ε.Π.Ο. για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν οργανωμένα βήματα και δράσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τη συνδρομή των Ε.Π.Σ., εκπαιδευτικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί αγώνας επίδειξης του αθλήματος, παρουσία των κ. Κώστα Βρακά, Παναγιώτη Κρανά, καθώς επίσης του προπονητή της Εθνικής Ελπίδων Αντώνη Νικοπολίδη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή