Ερωτήματα και προβληματισμός στην ΕΠΟ για την στάση του Χούμπελ και το… Grexit

Print Friendly, PDF & Email

Διαρκείς συζητήσεις υπήρξαν μεταξύ των στελεχών της διοίκησης της ΕΠΟ σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, να εισηγηθεί προς την FIFA ποδοσφαιρικό Grexit.

Σύμφωνα με κάποιες κουβέντες που έγιναν η εισήγηση του Χούμπελ θεωρείται ακατανόητη και υπερβολική για τους εξής λόγους:

α) Δεν υφίσταται κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο

β) Δεν υφίσταται παραβίαση τoυ καταστατικού της ΕΠΟ

γ) Οσες ομάδες κρίθηκαν υπαίτιες για τα επεισόδια τιμωρήθηκαν βάσει των κανονισμών.

δ) Οι παρόντες κανονισμοί ψηφίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι και έχουν την έγκριση της FIFA και την αποδοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού. Το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο σύνθεσης και λειτουργίας των δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου.

ε) Τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίστηκαν από τη FIFA και την UEFA ενώ η γενικότερη λειτουργία της διαιτησίας εμπίπτει στον έλεγχο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Με βάση τα παραπάνω και ειδικότερα λόγω της απουσίας των δύο πρώτων αιτιών, στην ΕΠΟ θεωρούν την εισήγηση του Χούμπελ υπερβολική και εν πολλοίς ακατανόητη και προβλέπουν ότι ακόμα και αν επιβληθεί η ποινή αποκλεισμού θα είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα και δεν θα έχει συνέπειες στις υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή