Εφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Γιώργος Βλαχάκης

Print Friendly, PDF & Email

Βαθιά θλίψη προκάλεσε στην ποδοσφαιρική κοινότητα του Ηρακλείου η είδηση του θανάτου του γνωστού παράγοντα Γιώργου Βλαχάκη που τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/06), άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 χρόνων.

Ο εκλιπών υπηρέτησε την ΕΠΣ Ηρακλείου από το πόστο του προέδρου για επτά έτη (1995-2002) και από άλλες διοικητικές θέσεις για πολλά χρόνια, συνδέοντας το όνομά του με σημαντικές στιγμές του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου. Οξυδερκής παράγοντας, με καινοτόμες ιδέες έφερε αρκετά βήματα μπροστά την Ένωση, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Νίκο Τζώρτζογλου στις αρχαιρεσίες της Αγίας Βαρβάρας, τον Δεκέμβριο του 2002.

Σε σωματειακό επίπεδο, η μεγάλη του αγάπη φυσικά ήταν ο ΕΓΟΗ, κατέχοντας τη θέση του προέδρου μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του. Δυστυχώς λίγες μέρες πριν, είχε βιώσει την πίκρα του υποβιβασμού της ομάδας στη Β’ κατηγορία και ποιος περίμενε ότι ελάχιστα 24ωρα αργότερα, οι φίλοι του ιστορικού ΕΓΟΗ θα μάθαιναν ένα πιο θλιβερό μαντάτο…

Ο Γιώργος Βλαχάκης υπηρέτησε επίσης για ένα μικρό διάστημα τον ΠΟΑ αλλά και την ΠΑΕ ΟΦΗ από το 2012-2015, έχοντας αθόρυβη αλλά ουσιαστική προσφορά.

Με αισθήματα οδύνης και πένθους, το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ μόλις πληροφορήθηκε την ξαφνική απώλεια του Γιώργου Βλαχάκη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ήταν ένας παράγοντας με εμπειρία και δυναμικό χαρακτήρα, αποτελώντας παράδειγμα για τους νεότερους. Ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου και το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους σε όλη την οικογένεια, στη σύζυγό του Ευαγγελία, στην κόρη του και στέλεχος της γραμματείας της ΕΠΣΗ Μαρία, στα παιδιά του και στα εγγόνια του, όπως και στο σωματείο του ΕΓΟΗ».

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ανέφερε: «Με την αγάπη του για την ομάδα και τις γνώσεις, αλλά και την εμπειρία του πάνω στο ποδόσφαιρο, προσπάθησε να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ο χαμός του είναι ένα πλήγμα για την τοπική αθλητική μας κοινωνία».

Ο υπεύθυνος αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης, που έζησε τον Γιώργο Βλαχάκη στα χρόνια που εκείνος υπηρέτησε ως διαιτητής το τοπικό ποδόσφαιρο, τόνισε:

«Ο Γιώργος υπήρξε ένας μεγάλος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια από διάφορες θέσεις, αλλά ξεχωρίζει η μακρόχρονη θητεία του στην ΕΠΣΗ και σε εποχές δύσκολες, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη και διάδοση του κρητικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, κατατάσσοντάς το πολύ ψηλά στην πυραμίδα του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού.

Θα σε θυμόμαστε πάντα, αγαπητέ Γιώργο για την ποιότητα, και την ομορφιά, σε κάθε επιβλητική σου παρουσία».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης η ΠΑΕ Εργοτέλης, ο ΠΟΑ, ο Ηρόδοτος, ο Γιούχτας, η ΕΠΣ Λασιθίου, ο ΠΑΟ Κρουσώνα, το Ασήμι, η Τύλισος, ο Ρωμανός, η Μινωική, ο Ζαρός, η Φαιστός, η Δαμάστα, οι Γούβες, η Ακαδημία του ΟΦΗ και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Η κηδεία του Γιώργου Βλαχάκη έγινε χθες το πρωί στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου (Νέο Κοιμητήριο), παρουσία πλήθους κόσμου και πάρα πολλών εκπροσώπων της τοπικής ποδοσφαιρικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Πηγή: patris.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή