Ζαβαντίας: «Αρρωστάκι με το στοίχημα ο Παπαδόπουλος, έπαιζε συνέχεια»

Print Friendly, PDF & Email

Η κατάθεση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην επαγγελματία παίκτη στοιχήματος, Δημήτρη Ζαβαντία, ξεχώρισε στη δίκη για την υπόθεση Koriopolis που αφορά χειραγώγηση αγώνων την τριετία 2008-2011.

Ο κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία, διοργάνωση παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της απολογίας του χαρακτήρισε «αρρωστάκι με το στοίχημα» τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, καθώς έπαιζε συνέχεια μεγάλα ποσά.

«Με τον Αβραάμ είχαμε έναν κοινό γνωστό, τον Μίμη Μπενίσκο. Εγώ προσωπικά δεν τον γνώριζα. Μου είπε ο κοινός μας γνωστός ότι ο Αβραάμ ήταν αρρωστάκι με το στοίχημα και να του ανοίξουμε ένα κωδικό για να παίζει. Του ανοίξαμε κωδικό και έπαιζε μεγάλα ποσά. Δέκα χιλιάρικα κάθε φορά, το λιγότερο. Έπαιζε συνέχεια δεκάρικα, ή ακόμα και είκοσι χιλιάρικα!», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Ζαβαντίας, ενώ σε ερώτηση της εισαγγελέως γιατί έπαιζε ο ίδιος για τον διεθνή αμυντικό απάντησε:

«Δεν ήθελε να μαθευτεί στο πανελλήνιο ότι παίζει στοίχημα. Προφανώς δεν ήθελε να το γνωρίζει κανείς ότι παίζει και του τα έπαιζα εγώ. Υπήρχε εμπιστοσύνη. Εγώ δεν κέρδιζα τίποτα από αυτά τα στοιχήματα».

Παράλληλα, ο Ζαβαντίας σημείωσε ότι δεν μπορούσε να στήσει παιχνίδια και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πληροφορίες από ποδοσφαιριστές που γνώριζε για αγωνιστικά θέμα.

«Οταν με συνέλαβαν το 2011, έβαλα υποθήκη το σπίτι μου για να πληρώσω την εγγύηση. Το μόνο καλό που μου έκανε η υπόθεση αυτή, ήταν ότι έκοψα εντελώς το στοίχημα.

Επαιζα επαγγελματικά. Έπαιζα και στον ΟΠΑΠ και σε ξένη εταιρία. Στη μία εταιρία έπαιζα έτσι, στην άλλη τα αντίθετα. Είχα το μικρόβιο του τζογαδόρου. Η καταστροφή μου ήρθε όταν άρχισα να παίζω μόνο στον ΟΠΑΠ και σταμάτησα να παίζω τα αντίθετα.

Συμμετείχαν και άλλοι δέκα στα στοιχήματα που έπαιζα. Έπαιζα και για άλλους. Είναι όλοι αυτοί που αναφέρονται στις συνομιλίες μου. Κερδίζαμε στην αρχή, αλλά μας γύρισε μπούμερανγκ, άρχισαν να στραβώνουν τα παιχνίδια και χάναμε.

Λόγω της σχέσης μου με πολλούς ποδοσφαιριστές και πρώην συμπαίκτες, προσπαθούσα να εκμαιεύω πληροφορίες για ματς που θα μπορούσε να γίνει κάτι, π.χ. να μην βάλει όλους τους βασικούς, ή να έχει τραυματίες, ή να είναι μια ομάδα αδιάφορη.

Δεν είχα εγώ την δυνατότητα να χειραγωγήσω παιχνίδι. Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Στη συνομιλία με τον κουμπάρο μου, Λουκά Αποστολίδη, που ήταν τερματοφύλακας της Κέρκυρας, μου λέει ότι το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου θα έρθει Χ, αλλά μετά μου λέει ότι δεν θα γίνει τίποτα και ότι πάνε να παίξουν κανονικά. Τι πιο εύκολο να του πω να φάει τρία γκολ και να έρθει όβερ;

Σε ποιο ματς από τα χειραγωγημένα έχω στοιχηματίσει και τι κέρδη είχα; Έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι μου. Δεν βρήκαν τίποτα. Το ΣΔΟΕ έλεγξε όλους τους λογαριασμούς μου από το 2000. Και έψαξαν και τους συγγενείς μου. Δεν βρήκαν τίποτα. Βρέθηκαν 79.000 ευρώ από κέρδη από το στοίχημα.

Για το Διαγόρας-Πιερικός 3-0, μου λέει ο Δήμου να δώσει από 4 χιλιάρικα σε 4 παίκτες του Διαγόρα. Νομίζω η διοίκηση του Πιερικού θα τα έδινε. Τελικά δεν έγινε τίποτα, αφού νίκησε ο Διαγόρας.

Για το Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1, ο Τσεκερίδης μου λέει ότι πάει να γίνει διπλό και όβερ στα σίγουρα. Δεν επαληθεύτηκαν. Δεν το έστησα εγώ. Κέρδισα μόνο 7.000 για μένα και τους φίλους μου και δεν μου τα πλήρωσε κιόλας η betfair. Και ο Τσεκερίδης μου είπε και ψέματα», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Ζαβαντίας.

Εκτός του Ζαβαντία, την Παρασκευή (06/10) απολογήθηκαν ο μάνατζερ ποδοσφαιριστών Θανάσης Ντότσης, οι πρώην παίκτες του Διαγόρα Γιώργος Πουλόπουλος και Στάθης Προβατίδης, ο τότε προπονητής του Διαγόρα Πέτρος Ρουτζιέρης, ο κουνιάδος του Δημήτρη Ζαβαντία Βασίλης Μημίδης και οι Λάζαρος Καραμανίδης, Ανθιμος Καραμανίδης και Νάκος Νάκου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεδριάσει εκ νέου στις 11/10, όταν και αναμένονται οι καταθέσεις των Γιώργου Μποροβήλου, Δημήτρη Μπάκου και Κώστα Μενδρινού.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή