«Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου να έρθει η Εθνική στη Θεσσαλονίκη»

Print Friendly, PDF & Email

O πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την προοπτική το Καυτανζόγλειο να γίνει η έδρα της Εθνικής ομάδας αλλά και στις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ενωση για να παίζουν περισσότεροι Ελληνες στις ομάδες της Super League.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάββα Δημητριάδη:

Για το αν υπάρχουν πιθανότητες να αγωνίζεται στο Καυτανζόγλειο η Εθνική: «Εμείς οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θέλουμε να έρθει η Εθνική στην πόλη μας. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε μια φιλόξενη πόλη και εκτός αυτού έχουμε δείξει τις ικανότητές μας σαν ΕΠΣΜ αλλά και σαν πόλη για την τέλεση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Πιστεύω πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να έρθει η Εθνική στην Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη έχει τις προδιαγραφές και τις υποδομές για να φιλοξενήσει τους αγώνες της Εθνικής. Θα πρέπει να αποφασίσουν κάποτε οι αρμόδιοι φορείς να φέρουν στην πόλη μας την Εθνική. Επίσης πιστεύω πως το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα δεν πρέπει να γίνει περιοδεύων θίασος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα σχέδια της UEFA είναι να καταργηθούν τα φιλικά παιχνίδια μεταξύ Εθνικών και να γίνει κάτι σαν τουρνουά έτσι ώστε να μπορέσουν και άλλες πόλεις να υποδεχτούν τις Εθνικές ομάδες. Ελπίζω στο επόμενο χρονικό διάστημα να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας την Εθνική μας».

Για το αν είναι το πιθανότερο σενάριο το να αγωνίζεται η Εθνική στο Καυτανζόγλειο:
«Νομίζω πως έτσι θα γίνει, αρκεί να ξεπεραστούν πρώτα κάποια ζητήματα που ωστόσο δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα».

Για το αν αυτά τα ζητήματα είναι τα ίδια με αυτά που αντιμετωπίζει και ο ΠΑΟΚ για την τέλεση αγώνων της UEFA στο Καυτανζόγλειο: «Είναι ακριβώς τα ίδια. Οι έλεγχοι που γίνονται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι αρκετά αυστηροί και θα πρέπει να δώσουμε τα απαιτούμενα εχέγγυα. Τις προάλλες στον αγώνα της Εθνικής Ελπίδων είχαμε σαν ΕΠΣΜ ένα μικρό μερίδιο στη διοργάνωση και οι άνθρωποι της UEFA επιτηρούσαν μέχρι και το που βρίσκονται οι κάδοι των απορριμμάτων. Φαντάζεστε οπότε πως μετράνε ακόμα και οι λεπτομέρειες».

Για την πρωτοβουλία της ΕΠΣΜ να ασκηθεί πίεση στην ΕΠΟ και στην Super League ώστε να διασφαλιστεί πως θα παίζουν τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες παίκτες στη βασικά εντεκάδα των επαγγελματικών ομάδων: «Αυτό θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα. Για εμάς είναι πάγια θέση η καθιέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων στις ομάδες και είναι κάτι που το εφαρμόζουμε σαν κανόνα και στις ομάδες της δικής μας ΕΠΣ. Επίσης ένα άλλο στατιστικό λέει πως σε όλες τις επιτυχίες της Εθνικής, οι Έλληνες παίκτες ήταν περισσότεροι στις ομάδες τους απ’ ότι οι ξένοι ή είχαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Τώρα οι Έλληνες είναι συντριπτικά λιγότεροι στις ομάδες μας. Είναι οξύμωρο πως οι μεγάλες ομάδες ξοδεύουν πολλά λεφτά στις υποδομές τους και μόλις αυτοί οι παίκτες γίνουν επαγγελματίες δίνονται δεξιά και αριστερά δανεικοί».

Για το αν κινδυνεύουμε με κυρώσεις για τη χρησιμοποίηση πολλών Ελλήνων με βάση τις ευρωπαϊκές διατάξεις: «Δεν είναι ρατσισμός να θέλεις να δυναμώσεις την Εθνική σου ομάδα. Δεν χρειάζεται να αθετήσουμε κάποιον κανονισμό. Θα μπορούσε να γίνει μια συμφωνία μεταξύ της Super League και της ΕΠΟ για την χρησιμοποίηση περισσότερων Ελλήνων στην αρχική εντεκάδα. Με αυτόν τον τρόπο οι ομάδες θα δώσουν περισσότερη ζωντάνια και στις υποδομές τους. Εμείς θα επαναφέρουμε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ τον κανονισμό για την χρήση περισσότερων νεαρών παικτών και κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να κάνουν και οι μεγάλες ομάδες. Προσωπικά στεναχωρήθηκα όταν είδα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται μόνο με ξένους παίκτες. Στο παιχνίδι της Εθνικής με την Κροατία δεν είχαμε τη δυνατότητα να αναπληρώσουμε του απόντες με ισάξιους παίκτες πολύ απλά γιατί δεν αγωνίζονται Έλληνες παίκτες στις ομάδες μας».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή