Η αστυνομία δημοσιοποίησε τα ονόματα των δύο δραστών του Λονδίνου

Print Friendly, PDF & Email

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες δυο εκ των τριών δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο έδωσαν στη η ιδιότητα οι βρετανικές αρχές.

Πρόκειται για τους Κουράμ Σαζάντ Μπατ, 27 ετών και τον Ρασίντ Ρεντουάν, 30 ετών από το Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου.

Ο πρώτος ήταν πακιστανικής καταγωγής και ο δεύτερος είχε δηλώσει Μαροκινός και Λίβυος. Ο Ρεντουάν χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελκντάρ με δηλωμένη ημερομηνία γέννησης το 1991.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Μπατ ήταν γνώριμος στην αστυνομία και στην υπηρεσία ασφαλείας MI5.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι σημείωσε ωστόσο ότι «δεν υπήρχαν πληροφορίες ασφαλείας που να υποδείκνυαν ότι αυτή η επίθεση σχεδιαζόταν και η έρευνα έχει καθοριστεί αναλόγως».

Οι έρευνες επικεντρώνονται στις διασυνδέσεις τους και κατά πόσο είχαν βοήθεια ή υποστήριξη από άλλους.

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι άλλο σε σχέση με τον τρίτο δράστη αλλά οι αρχές είχαν νωρίτερα μεταδώσει πως γνωρίζουν τα στοιχεία και των τριών δραστών.

Εν τω μεταξύ, σε αγρυπνία δίπλα από το δημαρχείο του Λονδίνου με συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών του Λονδίνου ο μουσουλμάνος δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν είπε απευθυνόμενος στους ισλαμιστές τρομοκράτες ότι δεν ενεργούν εξ ονόματός του και ότι δε θα νικήσουν.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι από τους 12 συλληφθέντες κατά τις έρευνες εξακολουθούν να κρατούνται οι δέκα. Έφοδοι έχουν πραγματοποιηθεί σε έξι διευθύνσεις

Πηγή: skai.gr
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή