“Η διαιτησία παγκοσμίως να είναι υπό των Ομοσπονδιών, όμως εδώ πρέπει να είναι ανεξάρτητη”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γιώργος Μποροβήλος φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και  για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Mεταξύ άλλων είπε:

Για τα ραντεβού του κ. Γεραπετρίτη με τις διεθνείς Ομοσπονδίες και τις εκλογές της ΕΠΟ: «Θα σας το πω απλά. Το κάθε κοστούμι δεν πάει σε όλα τα σώματα. Αλλο νούμερο φοράτε εσείς, άλλο εγώ, άλλο κάποιοι άλλοι. Το γεγονός ότι κάτι είναι επώνυμο δεν σημαίνει ότι ταιριάζει στον καθένα. Μπορεί η διαιτησία σε παγκόσμιο επίπεδο να είναι υπό των Ομοσπονδιών, όμως, εδώ στην Ελλάδα, έτσι όπως λειτουργούν τα πράγματα, αυτό είναι καταστροφικό.

Και εγώ, λοιπόν, είμαι της άποψης ότι αυτό το σώμα δικαστών – διαιτητών πρέπει να είναι ανεξάρτητο γιατί πέραν της ικανότητας, που είναι ένα άλλο κομμάτι, πρέπει να πάμε στην λογική ότι «συλλογίζεται καλά όποιος συλλογίζεται ελεύθερα».

Πρέπει απαραίτητα αυτό το σώμα να είναι ανεξάρτητο και να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση, για να μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του. Εχει ο Θεός μετά πως θα το εντάξουμε και πως θα το ονομάσουμε. Πρέπει, πάντως, να είναι μακριά από την σφαίρα επιρροής των παραγόντων. Εφόσον διασφαλιστεί αυτό, έχουμε μια χαρά διαιτητές. Αν η διοίκηση του σώματος είναι ανεξάρτητη τα υπόλοιπα είναι εύκολα.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή