Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟ, οικονομική λιτότητα και επιτροπή σωτηρίας

Print Friendly, PDF & Email

Ο Παναθηναϊκός μετά την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να αποχωρήσει από την ΠΑΕ είναι αναγκασμένος να περάσει σε μία φάση σκληρού μνημονίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα χρέη με βάση τα έσοδα της ομάδας.

Σε πρώτη φάση ο διοικητικός ηγέτης των «πράσινων» θα παραδώσει τις μετοχές του σε συμβολαιογραφικό γραφείο και ως εκ τούτου η διοίκηση της ΠΑΕ θα περάσει αποκλειστικά στους Παναγόπουλου, Τουμαζάτου, Μπαλωμένου.

Από εκεί και πέρα, όπως ανέφερε και στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Βασίλης Κωνσταντίνου θα επιφορτιστεί με την συγκρότηση μίας επιτροπής σωτηρίας προκειμένου να έρθει σε επαφή με διάφορους επιφανείς Παναθηναϊκούς και παλιούς μετόχους της ΠΑΕ.

Αναπόφευκτες είναι οι μεγάλες οικονομικές περικοπές στην ΠΑΕ, στο πλαίσιο των οποίων περιλαμβάνεται μείωση υπαλλήλων αλλά και πωλήσεις παικτών, όπως ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο Ρόμπιν Λουντ και ο Ροντρίγκο Μολέντο.

Αλλωστε, το «τριφύλλι» βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Μπενφίκα για την πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, η οποία αναμένεται να εισφέρει στα ταμεία της ΠΑΕ περίπου 2 εκατ. ευρώ, λεφτά που θα πάνε σε τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας.

Πέρα από τις περικοπές δαπανών, τη μείωση του προϋπολογισμού της ομάδας και τις πωλήσεις παικτών, ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλο προβλεπόμενο έσοδο πλην των χρημάτων που περιμένει από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA.

Τέλος, ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε χθες πως θα καλύψει υποχρεώσεις 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτές αφορούν κυρίως χρέη προς το Δημόσιο και το ποσό θα καταβληθεί σταδιακά σε βάθος τριετίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή