Η υπόθεση με τον κωδικό “Dragon” και η παράνομη πώληση όπλων μέσω διαδικτύου

Print Friendly, PDF & Email

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία εποπτεύει η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου, εξιχνιάσθηκε υπόθεση που αφορούσε παράνομη διάθεση, μέσω διαδικτύου, όπλων και πυρομαχικών.

Συγκεκριμένα σχηματίσθηκε δικογραφία και συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ο ανωτέρω δράστης, μέσω προσωπικού του λογαριασμού που είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν σε γνωστή διαδικτυακή ιστοσελίδα ανάρτησης αγγελιών και πώλησης προιόντων, εμπορευόταν μέσω διαδικτύου πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, πυροτεχνήματα και μηχανισμούς εκτόξευσης χημικών ουσιών (spray).

Σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 πιστά αντίγραφα (replica) πυροβόλα όπλα τύπου πιστολιού, 351 αβολίδωτα φυσίγγια , 52 αβολίδωτα φυσίγγια πιπεριού , 4 μηχανισμοί εκτόξευσης πιπεριού και 4 πυροτεχνήματα σε μορφή κυλίνδρου. Επίσης κατασχέθηκαν και 2 κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσε στην ως άνω παράνομη δραστηριότητά του.

Καταπολέμηση απάτης, μέσω διαδικτύου, με κάρτες πληρωμής στον τομέα των αερομεταφορών

Υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία εποπτεύει η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές των αερολιμένων της χώρας, διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι επιβατών μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αναφορικά με εκδόσεις εισιτηρίων μέσω διαδικτύου, σχηματίσθηκαν δικογραφίες και συνελήφθησαν άτομα για έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων με χρήση πιστωτικών καρτών που τα στοιχεία τους είχαν υποκλαπεί από τους νόμιμους δικαιούχους.

Τα σχετικά περιστατικά αφορούν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών <<Ελευθέριος Βενιζέλος>>, αλλά και τους Αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Ρόδου και Ιωαννίνων, και πτήσεις με προορισμούς τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού και ειδικότερα τη Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία.

Επισημαίνεται ότι η ως άνω επιχείρηση έλαβε χώρα στα πλαίσια διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία <Dragon>.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή