”Θα διέκοπτα το πρωτάθλημα, δεν μπορεί σε εν λειτουργία πρωτάθλημα να πλανώνται τέτοια θέματα”

Print Friendly, PDF & Email

Αντίθετος με την συνέχιση του πρωταθλήματος παρουσιάστηκε σε συνέντευξή του ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου όπου και σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως εκείνος θα διέκοπτε το πρωτάθλημα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Αναλυτικά:

«Τα πράγματα έχουν γίνει λίγο ζόρικα. Το ποδόσφαιρο έχει φύγει από τα αθλητικά όρια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα, για να περνάει ο κόσμος την ώρα του, να πηγαίνει τη βόλτα του στο γήπεδο, αλλά το πράγμα τώρα έχει ξεφύγει. Ότι και να πούμε πλέον είναι επικίνδυνο. Έχω τοποθετηθεί για κάποια πράγματα τις προηγούμενες ημέρες. Δεν έχουν γίνει πολλά που έπρεπε να γίνουν, ή έχουν γίνει με προχειρότητα.

Δεν θα πω αν ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη έχουν συνιδιοκτησία και αν πρέπει να τιμωρηθούν, ή όχι. Αυτά τα ορίζουν οι νόμοι και τα καταστατικά των ομοσπονδιών. Βάσει του τελευταίου, είναι λάθος που η Πολιτεία προσπαθεί να εμπλακεί σε όλο αυτό. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Πράγματι η χώρα έχει προβλήματα σοβαρά και δεν μπορεί η κοινωνία να ασχολείται με το ποδόσφαιρο».

Για το αν η Κυβέρνηση θα μπορούσε να ακολουθήσει κάποιο διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του θέματος: «Προσωπικά θα διέκοπτα το πρωτάθλημα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν μπορεί σε εν λειτουργία πρωτάθλημα να πλανώνται τέτοια θέματα».

Για το αν επηρεάζεται η Λαμία: «Βλέπω ότι το ζήτημα έχει πάει σε δύο πόλους. Δεν είναι κρυφή η κόντρα τους, υπάρχουν δύο συγκεκριμένοι επιχειρηματίες. Όλο αυτό όμως πρέπει να καταλαγιάσει. Και που έγινε η συνάντηση των τεσσάρων, τελικά δεν έγινε τίποτα. Να μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα. Και κάνω και αυτή την ερώτηση, αν η Λαμία -ή οποιαδήποτε μικρή επαρχιακή ομάδα- είχε αντίστοιχο πρόβλημα, που θα βρισκόταν σήμερα»;

Για το αν είχε κάτι θετικό η τροπολογία: «Για εμένα είναι λάθος! Δηλαδή αν κάποιος που έχει άλλη ομάδα, έρθει αύριο και πάρει τη Λαμία, θα φάει αφαίρεση βαθμών και θα συνεχίσουν να παίζουν μια χαρά; Είναι λάθος, όταν υπάρχει συνιδιοκτησία δεν μπορούν να παίζουν στο ίδιο πρωτάθλημα».

Για το πως επηρεάζει τον ίδιο αυτή η εξέλιξη: «Νιώθω απογοητευμένος πολύ. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες σαν ομάδα να μην ανήκουμε κάπου. Δεν μιλάω καν για συνιδιοκτησίας, αλλά για τα λεγόμενα άρματα. Έχουμε καταφέρει μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, η Λαμία να ανήκει στην πόλη και τους φιλάθλους της, χωρίς να μπλέκεται σε άλλες ιστορίες. Δυστυχώς απογοητεύομαι και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε να βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας.

Αυτά που περάσαμε το καλοκαίρι δεν τα έχει περάσει κανένας. Ψάχναμε ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο για να μπορέσουμε να είμαστε καθαροί σαν ομάδα. Και εν τέλει, όσο πιο καθαρός είσαι, τόσο λιγότερα παίρνεις. Αλλά δεν πειράζει, εμείς θα φύγουμε καθαροί και με ψηλά το κεφάλι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή