“Καμπάνα” της FIFA στην Τσέλσι – Απαγόρευση μεταγραφών μέχρι το καλοκαίρι του 2020

Print Friendly, PDF & Email

«Καμπάνα» της FIFA στην Τσέλσι. Η αγγλική ομάδα τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους.

Μετά τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο, η Τσέλσι είναι η επόμενη κορυφαία ομάδα, που τιμωρείται από τη FIFA για παράνομη απόκτηση ανήλικων παικτών. Συγκεκριμένα, της επιβλήθηκε απαγόρευση μεταγραφών για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους και πρόστιμο ύψους 530 χιλιάδων ευρώ! Έφεση κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί εντός 90 ημερών.

Αυτό σημαίνει, ότι ο επόμενος παίκτης που θα αποκτηθεί από τους «μπλε», θα ενταχθεί στην ομάδα το καλοκαίρι του 2020.

Η FIFA ερεύνησε 19 μεταγραφές του συλλόγου, εκ των οποίων οι 14 αφορούσαν μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Η υπόθεση ερευνήθηκε από το τμήμα ακεραιότητας και συμμόρφωσης.

Πρόκειται για τον μηχανισμό της FIFA, που παρακολουθεί τις διεθνείς μεταγραφές. Μεταξύ των μεταγραφών που διερευνήθηκαν ήταν αυτή του επιθετικού από την Μπουρκίνα Φάσο, Μπερνάρ Τραορέ, νυν παίκτη της Λιόν.

Ο κανονισμός της παγκόσμιας συνομοσπονδίας αναφέρει ρητά ότι παίκτες κάτω των 18 δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή σε ξένη χώρα. Εκτός κι αν μεταναστεύσουν οι γονείς τους, για λόγους που δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Επίσης, εξαίρεση αποτελούν οι μεταγραφές παικτών από χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, αρκεί ο παίκτης είναι μεταξύ 16 και 18 ετών.

Η Τσέλσι, υποστήριξε στην υπεράσπιση της ότι στις περισσότερες από αυτές τις 100 περιπτώσεις, που εξέτασε η FIFA, οι νεαροί παίκτες απλώς πέρασαν από δοκιμές και δεν αποκτήθηκαν. Κάτι που δεν αποδέχθηκε η αρμόδια επιτροπή.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή