Καταγγελίες από μαζορέτες κατά στελεχών και χορηγών ομάδας του NFL

Print Friendly, PDF & Email

Η συμπεριφορά των ομάδων του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) στις μαζορέτες τους βρίσκεται υπό έλεγχο, με ένα δημοσίευμα της New York Times να ρίχνει περισσότερο… λάδι στη φωτιά.

Σύμφωνα με άρθρο της Τζουλιέτ Μακούρ, μαζορέτες των Ουάσιγκτον Ρέντσκινς της εξομολογήθηκαν ότι κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Κόστα Ρίκα το 2013 ήταν υποχρεωμένες να ποζάρουν τόπλες ή με bodypainting σε φωτογράφηση για ημερολόγιο με χορηγούς, στελέχη και κατόχους VIP εισιτηρίων να είναι παρόντες στη διαδικασία.

Επιπλέον, ορισμένες μαζορέτες ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ομάδας, Μπρους Αλεν, είχε ζητήσει από εννέα κοπέλες να συνοδέψουν σε νυχτερινό club ορισμένους εκπροσώπους χορηγών, με μερικές απ’ αυτές να βάζουν τα κλάματα.

«Το πρόγραμμα cheerleader των Ρέντσκινς είναι ένα από τα κορυφαία της NFL σε συμμετοχή, επαγγελματισμό και  κοινωνική υπηρεσία. Κάθε μαζορέτα Ρέντσκιν είναι προστατευμένη με σύμβαση για τη διασφάλιση ασφαλούς και εποικοδομητικού περιβάλλοντος. Το έργο που επιτελούν οι μαζορέτες μας στην κοινότητα, οι επισκέψεις τους στα στρατεύματά μας στο εξωτερικό και η υποστήριξη που παρέχουν στην ομάδα μας είναι κάτι για το οποίο οι Ρέντσκινς και οι φίλοι μας είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι», αναφέρει τοποθέτηση της ομάδας από την Ουάσινγκτον, ενώ επίσημη δήλωση έκανε και ο πρόεδρός της, Μπρους Αλεν:

“Οι Ρέντσκινς ανησυχούν πολύ για τους ισχυρισμούς που αφορούν τις μαζορέτες μας στο πρόσφατο άρθρο των New York Times. Εξετάζουμε την κατάσταση και θέλουμε να δηλώσουμε πόσο σοβαρά έχουμε λάβει τους ισχυρισμούς. Με βάση τον διάλογο που είχαμε με αρκετές πρώην και νυν μαζορέτες τις τελευταίες 48 ώρες, ακούσαμε πολύ διαφορετικές αναφορές από πρώτο χέρι που έρχονται σε αντίθεση με πολλές από τις λεπτομέρειες του άρθρου που δημοσιεύθηκε στις 2 Μαΐου. Μπορώ να υποσχεθώ ότι μόλις ολοκληρώσουμε τη διερεύνηση του θέματος, εάν αποκαλυφθεί ότι οποιοσδήποτε από τους εργαζόμενους μας ενήργησε ανάρμοστα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρές συνέπειες”.

Πάντως, αυτές δεν είναι οι μοναδικές καταγγελίες, καθώς δύο μαζορέτες έχουν ήδη καταθέσει αγωγές κατά ομάδων του NFL, στις οποίες κάνουν λόγο για εχθρικό περιβάλλον εργασίες, σεξουαλική παρενόχληση και απλήρωτες υπερωρίες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή