Καταδικαστική απόφαση για τα ομοφοβικά σχόλια Βερύκιου κατά Κορτώ

Print Friendly, PDF & Email

Ήταν τέσσερα χρόνια πριν όταν ο Αύγουστος Κορτώ κατέφευγε στη Δικαιοσύνη ύστερα από τους απαράδεκτους ομοφοβικούς σχολιασμούς του Δήμου Βερύκιου κατά του προσώπου του.

Με αφορμή τη δημοσίευση του συγγραφέα πως δε θα συμμετάσχει ενεργά στο «Ποτάμι» διότι παραμένει «αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του» -όπως χαρακτηριστικά είχε γράψει-, ο δημοσιογράφος προχώρησε σε ανεπίτρεπτο σχολιασμό κατά του προσώπου του αποκαλώντας τον «κυρά Αυγουστίνα» και κάνοντας λόγο για «δικτατορία των gay».

Το θέμα πήρε τεράστια έκταση, με τον ίδιο να αναγκάζεται να ζητήσει συγγνώμη, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να αποφύγει τη διετή διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ αλλά και την προσφυγή του συγγραφέα στην Δικαιοσύνη.

Σήμερα, βγήκε η καταδικαστική για τον Βερύκιο απόφαση του Δικαστηρίου με τον Αύγουστο Κορτώ να μοιράζεται στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τις σκέψεις του.

«Η Δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον “ο άντρας μου” ή “η γυναίκα μου” χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου», έγραψε ο ίδιος.

Όσο για τον Βερύκιο; Δεν έχει πάρει ακόμα θέση…

Πηγή: dailymedia.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή