Κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα, 45 διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι

Print Friendly, PDF & Email

Συνολικά 48 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανεβάζουν το σύνολο στη χώρα μας στα 743, ανακοίνωσε την Τρίτη (24/3) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα 21 από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα (24/3) επιβεβαιώθηκαν από ελέγχους που έγιναν σε επαναπατρισμένους Έλληνες από την Ισπανία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 134 άνθρωποι, εκ των οποίων 45 διασωληνωμένοι. Από τους διασωληνωμένους, οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα και είναι άνδρες. 32 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Συνολικά η Ελλάδα θρηνεί 20 νεκρούς από τον κορωνοϊό, καθώς αποδείχτηκε ότι η 41χρονη μητέρα που άφησε την τελευταία της πνοή στην Κορέστεια ήταν θετική στον Covid-19.

H 41χρονη που ήταν μητέρα τριών παιδιών εμφάνισε υψηλό πυρετό και δύσπνοια. Αμεσα οι συγγενείς της ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν αργά, καθώς η γυναίκα κατέληξε. Τα συμπτώματα οδήγησαν τους γιατρούς του νοσοκομείου Καστοριάς στην απόφαση να προχωρήσουν σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε προσβληθεί από τον ιό ή όχι, οι οποίες αποδείχτηκαν τελικά θετικές.

Τόσο ο σύζυγος, όσο και τα παιδιά της έχουν τεθεί πλέον σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή