Κοτζιάς: «Η λύση περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία»

Print Friendly, PDF & Email

Πιθανότατα αύριο μετά και τη νέα τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα ανακοινωθεί και επίσημα η ονομασία της πΓΔΜ, η οποία και θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε, ότι η επιλογή του τελικού ονόματος από τα δύο που έμειναν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανήκει στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, και θα ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη «εάν και εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία».

Τα δύο πιθανά ονόματα και ποιο έχει προβάδισμα
Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες τα πιθανά ονόματα που έχουν απομείνει είναι το «Βόρεια Μακεδονία» και το «Άνω Μακεδονία».

Σ’ ότι αφορά το θέμα της ονομασίας, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη» απορρίφθηκε από την πλευρά των Σκοπίων, ενώ η χώρα μας από την πλευρά της απέρριψε το όνομα «Μακεδονία – Σκόπια».

Ως εκ τούτου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έμειναν τα δύο προαναφερόμενα ονόματα με το «Βόρεια Μακεδονία» να έχει προβάδισμα σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, στη συνέντευξή του.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή