Κυκλοφόρησε η Politik press με δωρεάν διανομή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Print Friendly, PDF & Email

Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα και ακόμα περισσότερο για τα ΜΜΕ -ιδίως τα έντυπα- ήρθε η έκδοση της Politik, της δικής μας εφημερίδας, της εφημερίδας που φιλοδοξεί να γίνει και δική σας.

Ο στόχος της αντικειμενικής ενημέρωσης και της νηφάλιας πληροφόρησης σε ένα πολύ δύσκολο και αρκετές φορές «πολεμικό» περιβάλλον δεν είναι καθόλου εύκολος, όμως για εμάς αποτελεί μοναδική επιλογή μιας και η πεποίθησή μας για τη δύναμη της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες -και κατ’ ουσίαν στη διαμόρφωση της ζωής τους- είναι δεδομένη.

Είναι ευρέως γνωστό το ρητό του Πλάτωνα σχετικά με την πολιτική, το οποίο και πρέπει να κατανοήσουν όλοι καλά, ότι μία από τις τιμωρίες όταν δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι να καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.

Αυτή είναι η ουσία για όλους εμάς που θέλουμε να υπάρχει κοινό πολιτικό, με κριτική σκέψη, με άποψη και επιλογές ουσίας. Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς σ’ αυτή την εφημερίδα θα καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να δώσουμε μια ποιοτική και ουσιαστική επιλογή ενημέρωσης στους αναγνώστες μας.

Η στιγμή που έρχεται η Politik, η οποία θα διανέμεται δωρεάν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι πολύ κρίσιμη για την Ελλάδα. Η χώρα μας μετά την πολυετή ταλαιπωρία της κρίσης και των μνημονίων ετοιμάζεται σιγά -σιγά να μπει σε νέο δρόμο ο οποίος, τελικά, ίσως ξαναφέρει στον κόσμο χαμόγελο και ευημερία. Βέβαια, το γεγονός ότι μόλις τώρα φτάσαμε να συζητάμε για έξοδο από την εποχή των μνημονίων, ως η χώρα που παρέμεινε σ’ αυτή την κατάσταση περισσότερο από κάθε άλλη, πρέπει και να μας προβληματίσει άλλα και να μας διδάξει.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ και το χειρότερο σενάριο θα είναι να μοιάσει στο παρελθόν, σαν να μην μάθαμε τίποτα από όλη αυτή την οικονομική κατάρρευση και απλά να κατηγορήσουμε τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ και τον Στρος Καν για όλα τα δεινά μας. Τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις στην Ελλάδα τα ξέρουν όλοι όμως η πλειοψηφία πολιτών και πολιτικών μένουν στην βόλεψή τους και δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Αν αυτό ακριβώς δεν αλλάξει, τότε έχουμε ήδη πρόβλημα -όχι στο μέλλον άλλα τώρα, στο παρόν.

Στην πρώτη έντυπη έκδοση, όμως, το κείμενο αυτό ταιριάζει να γίνει και λίγο πιο προσωπικό, με ευχαριστίες σε κάποιους ανθρώπους που χωρίς τη συνδρομή και την εμπιστοσύνη τους, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Μιλώ για τον Γιώργο και τη Νίνα -άλλα και όλους όσους λίγο ή πολύ βοήθησαν σ’ αυτή τη διαδρομή των τελευταίων μηνών, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του politik.gr μέχρι τη σημερινή ημέρα που έχουμε τη χαρά να κρατάμε στα χέρια μας το πρώτο φύλλο της Politik.

Καλοτάξιδη λοιπόν!

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή