Μακέντα: ”Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε φάση ανόδου από συλλογικής πλευράς”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα, το ματς της Ελλάδας με την Ιταλία και τις παραστάσεις του από το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στην Corriere Della Sera o Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού:

Για την καριέρα του: «Είναι σαν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει πάρα πολλά, με τρόπους που δεν περίμενα. Είμαι πολύ τυχερός. Νιώθω ότι μπορώ και πάλι να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο. Χωρίς να ζητάω τη ρεβάνς, αλλά με την επιθυμία να το πιστέψω. Στα 20 σου χρειάζεσαι το μυαλό ενός τριαντάρη, γιατί μπαίνεις σε έναν κόσμο πολύ μεγαλύτερο από εσένα και υπάρχει ο κίνδυνος η μπάλα να γίνει κάτι δευτερεύον».

Για τον Παναθηναϊκό, την Ελλάδα και το ματς Ιταλίας – Ελλάδας: «Σκεφτείτε ότι δεν είχα πάει ποτέ στην Ελλάδα, ούτε καν για διακοπές. Είμαι πολύ καλά, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, παίζω σε μία ιστορική ομάδα, ακόμα και αν αυτή την εποχή δεν συμμετέχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σύγκριση ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες και φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι, όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σίγουρα σε φάση ανόδου από συλλογικής πλευράς. Τακτικά δεν είναι τόσο καλά προετοιμασμένοι, αλλά τα δίνουν όλα και σίγουρα τίποτα δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν πολύ ”καυτά” παιχνίδια, με πανέμορφη ατμόσφαιρα. Για μένα είναι το σωστό μέρος, αλλά είμαι φιλόδοξος, έχω καταλάβει πολλά πράγματα για τον εαυτό μου, έγινα πατέρας. Για το μέλλον μου βλέπω ξανά σημαντικούς στόχους».

Για τη συνύπαρξή του με τον Κρ. Ρονάλντο και τον Άλεξ Φέργκιουσον και το ιταλικό ποδόσφαιρο: «Είναι μία σημαντική ανάμνηση, είναι ”άρρωστος” με την προπόνηση και ακόμα και αν είχε κερδίσει μία Χρυσή Μπάλα, δούλευε το διπλάσιο από τους άλλους. Ο Φέργκιουσον ήξερε να χειριστεί έναν ολόκληρο σύλλογο, μία τρομερή προσωπικότητα που με βοήθησε πολύ. Μου φαίνεται ότι το ιταλικό ποδόσφαιρο αναγεννάται, αλλά μας λείπουν ακόμα τα γήπεδα για να κάνουμε το ποιοτικό άλμα. Ο Μαντσίνι τα πάει πολύ καλά στην Εθνική και υπάρχουν ταλέντα. Το σημαντικό είναι να εξελίσσονται με τη σωστή νοοτροπία».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή