“Mύλος” στο κύπελλο λόγω Παπαπέτρου, ένσταση εξετάζει ο ΠΑΟ για την 4η αλλαγή

Print Friendly, PDF & Email

Πολλή κουβέντα σήκωσε η απόφαση του διαιτητή Παπαπέτρου να απαγορεύσει σε Παναθηναϊκό και Λαμία να κάνουν τέταρτη αλλαγή στην παράταση της χθεσινής (24/1) αναμέτρησης για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι δύο προπονητές Γιώργος Δώνης και Μάκης Χάβος είχαν σηκώσει παίκτες για προθέρμανση και ετοίμαζαν να κάνουν τέταρτη αλλαγή στο έξτρα 30λεπτο, ωστόσο ο Παπαπέτρου τους είπε πως ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν έχει ενσωματωθεί στην προκήρυξη του Κυπέλλου και ότι δεν έχουν δικαίωμα να την πραγματοποιήσουν.

Ωστόσο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου πήρε απόφαση υιοθετώντας σχετική οδηγία της FIFA και της UEFA προκειμένου να επιτρέπεται 4η αλλαγή στην παράταση αγώνων Κυπέλλου ενημερώνοντας τόσο τους διαιτητές όσο και τις Ενώσεις.

Μάλιστα σε πρόσφατο μάθημα στους παίκτες του Παναθηναϊκού από την ΚΕΔ τονίστηκε ότι υπάρχει το δικαίωμα της 4ης αλλαγής όταν ο αγώνας πηγαίνει στην παράταση.

Ο Παπαπέτρου προφανώς πιάστηκε ανενημέρωτος ή «κόλλησε» κατά το κοινώς λεγόμενο και δεν εφάρμοσε τον κανονισμό.

Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης σχολίασε: «Το καλοκαίρι η Επιτροπή Διοργανώσεων είχε κάνει ένα ερώτημα και προέκυψε ότι οι αλλαγές είναι τέσσερις. Η ΕΠΟ σε συνεδρίαση τον Αύγουστο είχε αποφασίσει για τέσσερις αλλαγές, η ΚΕΔ είχε κάνει τη δουλειά της, πέραν αυτού δεν ξέρω να πω τίποτα άλλο».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τη Λαμία, κάτι που αν συμβεί και ειδικότερα αν η ένστασή του γίνει δεκτή, θα προκαλέσει μπάχαλο αφού θα πρέπει να επαναληφθεί ο αγώνας και θα δημιουργηθεί θέμα με τις ημερομηνίες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή