Μπουχλαριώτης: «Θέλουμε η εθνική Ανδρών να έχει έδρα της τη Λάρισα»

Print Friendly, PDF & Email

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάριδας, Δημήτρης Μπουχλαριώτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Αγγελου Στίμου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και δήλωσε θα ζητήσει από την ΕΠΟ να έχει έδρα η Εθνική ομάδα τη Λάρισα και συγκεκριμένα το «AEL FC Αρένα». Ο κ. Μπουχλαριώτης αποκάλυψε πως έχει κάνει ήδη μία κρούση προς την ομοσπονδία και θα έχει νέα επαφή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ

Αυτή η επιλογή πάντως αντιμετωπίζει δύο προβλήματα, το ένα μάλιστα είναι ανυπέρβλητο και αφορά τον κανονισμό της FIFA σύμφωνα με τον οποίο το γήπεδο δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη απόσταση των 90 χιλιομέτρων από το πιο κοντινό διεθνές αεροδρόμιο.

Το άλλο πρόβλημα αφορά το «AEL FC Αρένα» καθώς χρειάζεται έργα κυρίως στην αποκατάσταση του χλοοτάπητα.

Πάντως όπως αναφέρει και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», οι θεσμικοί φορείς της Λάρισας προεξάρχοντος του προέδρου της τοπικής Ενωσης, Δ. Μπουχλαριώτη, θα καταβληθεί προσπάθεια για να φέρουν την Εθνική στη Λάρισα:

«Σύσκεψη έγινε χθες στο γραφείο του δημάρχου Λαρισαίων στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΛ κ. Δημ. Μπουχλαριώτης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Κωσταρόπουλος και ο εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας της «Γήπεδο ΑΕ» κ. Μίμης Τσακμακίδης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να γίνει προσπάθεια να παίξει η εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου στη Λάρισα με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν για την έδρα αυτής, ενόψει των υποχρεώσεων για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020.

Εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης να κάνει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο ώστε να έρθει στη Λάρισα και να συζητήσει με τους φορείς. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει έδρα της Εθνικής η Λάρισα καθώς η ΟΥΕΦΑ προβλέπει ότι η μέγιστη μετακίνηση από αεροδρόμιο τακτικών πτήσεων να είναι 90 λεπτά (με λεωφορείο), ενώ βάσει των χιλιομετρικών αποστάσεων θεωρεί ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» βρίσκεται 197 χιλιόμετρα από τη Λάρισα και είναι 2 ώρες και 15 λεπτά.

Πάντως οι φορείς θα κάνουν την απαιτούμενη προσπάθεια με στόχο να ξεπερασθεί όχι το εμπόδιο της ΕΠΟ αλλά της ΟΥΕΦΑ καθώς η ΕΠΟ αν υπήρχε δυνατότητα από τη διοργανώτρια αρχή θα είχε φέρει την Εθνική στη Λάρισα. Άλλωστε γνωρίζουν όλοι ότι τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο Δήμος αγκαλιάζουν τις αθλητικές διοργανώσεις. «Εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην ΕΠΟ. Η Λάρισα είναι εύκολα προσβάσιμη. πολλές υποδομές στις συγκοινωνίες, τις υπηρεσίες Υγείας αλλά και τις υπηρεσίες διαμονής και φιλοξενίας. Επίσης η Λάρισα έχει και το μεγαλύτερο όπλο. Έχει δηλαδή τους περισσότερους φιλάθλους οπουδήποτε αλλού, οι οποίοι αγαπούν την εθνική ομάδα» είπε ο κ. Αγοραστός ενώ ο κ. Καλογιάννης τόνισε: «Η Λάρισα είναι έτοιμη και δεν θέλουμε να ακούσουμε ξανά ως Έλληνες και ως Λαρισαίοι ότι υπάρχει πιθανότητα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να έχει έδρα εκτός της χώρας μας. Θα είναι τραγικό το λάθος αυτό, εφόσον υπάρχουν επαρκείς υποδομές στη Λάρισα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή