“Οι ξένοι διαιτητές μπορούν να βοηθήσουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση”

Print Friendly, PDF & Email

Για την ελληνική διαιτησία, έπειτα κι από τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, μίλησε ο Κυριάκος Κυριάκος, σημειώνοντας ότι η παρουσία των ξένων διαιτητών μπορεί να βοηθήσει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Κακώς αποσυνδέουμε την ελληνική διαιτησία, δεν της δίνουμε τη συνέχεια των προηγούμενων ετών. Η κοινή γνώμη είναι ένα κοινό που έχει μνήμη, καχυποψία και όταν θέλουμε να την καθοδηγήσουμε, πρέπει να ξεκινήσουμε και να παραδεχθούμε πως σε αυτό το κοινό έχει συσσωρευτεί μεγάλη καχυποψία. Πρέπει να αντιληφθούμε πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να πιστέψει πράγματα που έχει δει με τα μάτια του. Πρέπει να καταλάβουμε σε τι κοινό απευθυνόμαστε και οι διαιτητές με τις αποφάσεις τους.

Δεν το συζητάμε πως όταν ξεφεύγουμε από το ποδόσφαιρο και μιλάμε για το ποινικό δίκαιο ή για κακουργηματικές πράξεις εκεί σταματάει η κουβέντα. Για να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες στιγμές πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορείς κανέναν να φιμώσεις κανέναν όταν θέλει να διαμαρτυρηθεί. Εγώ προσωπικά το έχω πει πως έχω ξεφύγει. Ακόμα και μένα δεν με έχει καλέσει καμία Επιτροπή για να μου ζητήσει το λόγο για τον οποίο έχω ξεφύγει. Όλα εξαρτώνται και από εμάς που πρέπει να τιθασεύσουμε τον εαυτό μας. Έχει μεγάλη σημασία πώς το αντιμετωπίζει η ίδια η διαιτησία.

Νομίζεις πως αποδέχονται ότι έχουμε λερωμένη τη φωλιά τους. Δεν έχουν εκπρόσωπο Τύπου ή να υπάρχει ένα στέλεχος που να αναλάβει αυτό το κομμάτι. Δεν θέλει να βγαίνουν προς τα έξω οι αξιολογήσεις. Δείχνει και η ίδια η διαιτησία να θέλει να παίξει αυτό το παιχνίδι πολιτικής. Μου άρεσε πολύ πως οι διαιτητές έδειξαν πως έχουν επικοινωνία και έχουν κοινή άποψη. Δεν πρέπει ούτε οι ομάδες να χάσουν το δικαίωμα να εκφράζονται ούτε οι διαιτητές για τις ομάδες.

Πρέπει να είναι συνεχής η βοήθεια προς τους διαιτητές. Μετά από μία 20ετία και 25ετία πάμε σε μία άλλη εποχή που ασκούνται οι πιέσεις και μέχρι να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση και οι ξένοι διαιτητές μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο ΣΠΟΡ FM, ενώ για τα διοικητικά ζητήματα της Super League πρόσθεσε:

«Δεν θέλω να το αποφύγω, ούτε να προεξοφλήσω κάτι. Ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί όλα τα θέματα στους τομείς του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη τώρα γίνονται πειστικός αντίπαλος για τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Είμαστε λίγα στελέχη που μπορούμε να καλύψουμε μία τέτοια θέση και δεν μπορούμε να αφήσουμε την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ με πολλές ανάγκες για να αναλάβουμε αυτό το πόστο. Ο πρόεδρος της Λίγκας πρέπει να είναι εκπρόσωπος μίας ομάδας αλλά ταυτόχρονα και εκπρόσωπος όλων των ομάδων του Συνεταιρισμού και να το διαχειριστεί σωστά».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή