Ο ΠΑΟ πήρε αναβολή για Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ, Τελάντερ και Ταυλαρίδη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε και πήρε αναβολή δύο εβδομάδων από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αναφορικά με τις υποθέσεις Εσιέν, Λέτο, Τελάντερ και Τοτσέ, που έχουν καταγγείλει τους «πράσινους» για μη τήρηση των διακανονισμών που έχουν συμφωνηθεί.

Συνολικά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει για απόψε (24/1) πέντε υποθέσεις καταγγελιών. Πρώτα συζητήθηκαν αυτές των Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ που εκπροσωπούνται από την δικηγόρο Άσπα Σουλούκου.

Το «τριφύλλι» εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμάζατος, o δικηγόρος Άλκης Παπαντωνίου και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο κ. Τουμαζάτος αναλύοντας την κατάσταση ενώπιον της έδρας τόνισε “Ζητάμε δυο εβδομάδες αναβολή καθώς κάνουμε μια προσπάθεια πωλήσεων ποδοσφαιριστών και αποδεσμεύσεων. Θέλουμε δυο εβδομάδες καθώς η μία είναι για τεχνικούς λόγους και η δεύτερη για δούμε πως θα διαχειριστούμε τις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε να κρατήσουμε όρθιο τον Παναθηναϊκό”.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των τριών ποδοσφαιριστών υποστήριξε: “Στον Τοτσέ η ομάδα χρωστάει από το 2011. Στον Εσιέν από 2015 και θέλει τα δεδουλευμένα του, έκανε δυο διακανονισμούς και δεν τηρούνται. Ο Λέτο έχει δεδουλευμένα από το 2013. Κατανοούμε τι συμβαίνει. Μας ζήτησαν δυο αναβολές για να πουλήσουν παίκτες, σήμερα πάλι τα ίδια. Δεν τους έφτασαν. Θέλουν και άλλο; Συναινούμε στην αναβολή για μια εβδομάδα μέχρι 31/1”.

Τελικά η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα των «πράσινων» αποφασίζοντας την αναβολή της υπόθεσης για τελευταία φορά ως τις 7 Φεβρουαρίου.

Ακολούθως συζητήθηκε η καταγγελία του Ράσμους Τελάντερ, όπου και εδώ ο Παναθηναϊκός πέτυχε να πάρει αναβολή μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Στο αίτημα των «πράσινων», που εξέφρασαν παρόμοια επιχειρηματολογία, συναίνεσε και ο δικηγόρος του Δανού ποδοσφαιριστή Γιώργο Ζελελίδη.

Αντίθετα στην περίπτωση του Ταυλαρίδη, η πλευρά του ποδοσφαιριστή αρνήθηκε να συναινέσει στο αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για νέα αναβολή. Ο δικηγόρος του Ελληνα στόπερ, Πάρης Αλταμάζογλου ζήτησε να εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση καθώς έχουν προηγηθεί ήδη δύο αναβολές και το Διαιτητικό Δικαστήριο να επιβάλει τις ποινές που προβλέπονται στον Παναθηναϊκό.

Τελικά το Διαιτητικό δεν έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Ταυλαρίδη και αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κ. Αλταμάζογλου χαρακτήρισε «παρελκυστική την πολιτική» του Παναθηναϊκού, υποστήριξε πως στο τέλος οι «πράσινοι» θα πέσουν κατηγορία και ότι ο πελάτης του τελικά δεν θα πάρει τα λεφτά.

Στον δικηγόρο του Ταυλαρίδη απάντησε ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος του είπε να προσέχει πώς μιλάει για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο κ. Αλταμάζογλου επανήλθε τονίζοντας πως «έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή, αλλά δεν μας έχετε βοηθήσει καθόλου».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή