Πάτησε κορυφή ο Ατρόμητος σοκάροντας μετά τον ΟΣΦΠ και την ΑΕΚ!

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ατρόμητος μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη σόκαρε και την ΑΕΚ κερδίζοντας με 1-0 και στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ! Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι είναι πλέον μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 16 βαθμούς και η μόνη αήττητη μαζί με τον Λεβαδειακό.

Η ΑΕΚ είχε την εδαφική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία του Μάνταλου στο 8′, όπου έσωσε σωτήρια ο Γιαννιώτης δεν βρήκε άλλη φάση. Στην επανάληψη η Ένωση ξεκίνησε δυναμικά και στο 46′ ο Μάνταλος άγγιξε το 1-0 όμως το σκαφτό πλασέ που επιχείρησε απέναντι στον Γιαννιώτη βρήκε το δοκάρι.

Και εκεί που η ΑΕΚ επιχειρούσε να ασκήσει πίεση ο Ατρόμητος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο 55′ με τον Ντάουντα να ανοίγει το σκορ με άψογο τελείωμα στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Βασιλακάκη.

Οι «κιτρινόμαυροι» επιχείρησαν να αντιδράσουν και στο 60′ ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Γιαννιώτη ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε έφυγε κόρνερ, ύστερα από παρέμβαση του Κιβρακίδη. Στο 61′ ο Μάνταλος με απευθείας κόρνερ τέσταρε ξανά τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα των Περιστεριωτών, ο οποίος ήταν αλάνθαστος.

Ο Κάναντι βλέποντας την ΑΕΚ να εντείνει τις προσπάθειές της για την ισοφάριση πέρασε και τρίτο κεντρικό αμυντικό φρενάροντας τις διαθέσεις των γηπεδούχων. Ενδεικτικό είναι ότι η Ενωση μετά το 61′ απείλησε ξανά με ένα σουτ του Μπακασέτα στο 85′ και μία σέντρα σουτ του Μάνταλου στο 93′, στα οποία είχε ξανά απαντήσεις ο Γιαννιώτης.

Η απέλπιδα προσπάθεια της ΑΕΚ έγινε στο 95′ με ένα επικίνδυνο φάουλ, ωστόσο ο Γαλανόπουλος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος πλέον εκτός από την πρώτη θέση διατηρεί και την κορυφαία άμυνα μαζί με τον ΠΑΟΚ έχοντας δεχθεί μόλις τρία γκολ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετράει έξι σερί ανέπαφες εστίες μαζί με τον αγώνα στο Κύπελλο.
Την ερχόμενη αγωνιστική ο πρωτοπόρος πλέον Ατρόμητος δοκιμάζεται στην Ξάνθη, αντίθετα η ΑΕΚ, που έμεινε στους 14 βαθμούς όσους έχουν πλέον και οι Λεβαδειακός, Πανιώνιος και Ολυμπιακός, παίζει στη Νέα Σμύρνη.

Η βαθμολογία μετά από οχτώ αγωνιστικές

Ατρόμητος 16
ΠΑΟΚ 15
Πανιώνιος 14
ΑΕΚ 14
Ολυμπιακός 14
Λεβαδειακός 14
Παναθηναϊκός 10
Ξάνθη 10
ΠΑΣ Γιάννινα 10
Κασσιόπη 9
Παναιτωλικός 8
Λαμία 8
ΑΕΛ 6
Πλατανιάς 6
Αστέρας Τρίπολης 6
Απόλλων 6

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή