Πέρασε από την Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων η Συμφωνία των Πρεσπών

Print Friendly, PDF & Email

Κατά πλειοψηφία πέρασε η Συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και αύριο στις 10 το πρωί ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το ίδιο θέμα.

Να σημειωθεί ότι η Συμφωνία πέρασε «δια βοής» καθώς δεν διενεργήθηκε ψηφοφορία, διότι το αποτέλεσμα ήταν ούτως ή άλλως δεδομένο, με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Συμφωνία έρχεται πλέον αύριο Τετάρτη (23/1) στη Βουλή προς συζήτηση από την Ολομέλεια με τελική κατάληξη την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, εφόσον δεν σημειωθεί κάποια άλλη εξέλιξη όπως για παράδειγμα, κατάθεση πρόταση μομφής από την πλευρά της ΝΔ.

Να σημειωθεί πάντως ότι η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή κινήθηκε σε υψηλούς τόνους κυρίως λόγω των αντιδράσεων που σημειώθηκαν τόσο για την νομιμότητα της σύνθεσης, όσο και για την συνταγματικότητα του κειμένου της Συμφωνίας.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι «η Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, δεν μπορεί να συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα, χωρίς να έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση το ενοποιημένο συνολικό κείμενο του συντάγματος της γείτονος και χωρίς να μπορούν να λάβουν γνώση οι βουλευτές της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά».

«Δεν μπορεί η Επιτροπή να βασιστεί μόνο στις τροπολογίες χωρίς να έχει τη συνολική εικόνα του Συντάγματος, με το προοίμιο και όλα του τα άρθρα» σημείωσε επίσης ο Γ. Κουμουτσάκος.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή