Πρόεδρος ελβετικής ομάδας έλυσε εννιά συμβόλαια παικτών διότι δεν δέχθηκαν μείωση μισθού

Print Friendly, PDF & Email

Το ποδόσφαιρο βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά λόγω κορωνοϊού και στην Ελβετία υπήρξε ένα πρωτοφανές περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο.

Ως γνωστόν το ελβετικό πρωτάθλημα έχει αναστείλει τη λειτουργία του επ’ αόριστον λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της Σιόν, Κριστιάν Κονσταντέν, ενημέρωσε όλους τους ποδοσφαιριστές πως θα προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις μισθών λόγω των νέων συνθηκών που δημιουργούνται.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έλαβαν μία πολύ μικρή προθεσμία για να απαντήσουν, δεν είχαν λοιπόν χρόνο για να πάρουν νομικές συμβουλές και εννιά εξ αυτών (Pajtim Kasami, Alex Song, Ermir Lenjani, Xavier Kouassi, Seydou Doumbia, Mickaël Facchinetti, Christian Zock, Birama Ndoye, Johan Djourou) αποφάσισαν να αρνηθούν την πρόταση του Κονσταντέν. Ο ιδιοκτήτης της Σιόν λοιπόν αποφάσισε να λύσει τα συμβόλαια και των εννιά χωρίς καμία προειδοποίηση!

«Δεν έχουμε πλέον κανένα έσοδο. Απαγορεύεται να τους δώσουμε δουλειά και απαγορεύεται να προσφέρουν δουλειά», εξήγησε ο Κονσταντέν αναφερόμενος στην απαγόρευση όλων των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στη χώρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από την ελβετική ομοσπονδία, ωστόσο η ελβετική ένωση ποδοσφαιριστών έσπευσε να χαρακτηρίσει καταχρηστικές τις συγκεκριμένες απολύσεις και ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή