Σαραϊδάρης: “Κάποιοι διαιτητές τίναξαν το πρωτάθλημα στον αέρα”

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη στην εφημερίδα FORZA έδωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΠΑΟΚ και ως βοηθός γενικού αρχηγού του αγωνιστικού τμήματος, Δ. Σαραϊδάρης, ο οποίος υπήρξε διεθνής βοηθός διαιτητής και βραχύβιο μέλος της ΚΕΔ το Φθινόπωρο του 2016.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Η διαιτησία από την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς πήγαινε αρκετά καλά. Βλέπαμε διαιτησίες 50-50 με τα όποια ανθρώπινα λάθη, τα οποία όμως γινόταν προς όλους. Από τον Φεβρουάριο όμως και μετά, εμφανίστηκαν κάποιοι διαιτητές, κατά κύριο λόγο διεθνείς, οι οποίοι τίναξαν το πρωτάθλημα στον αέρα με τις αποφάσεις τους και με τα γραφόμενα τους, αλλοιώνοντας την βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος ».

Γιατί πιστεύετε τελικά ότι ο ΠΑΟΚ δεν πανηγύρισε το πρωτάθλημα; Πώς το είδατε εσείς; «Ξεκάθαρα από αποφάσεις που πάρθηκαν έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Από τα αποδυτήρια των διαιτητών μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων. Δεν νομίζω πλέον να υπάρχει κάποια αμφιβολία για το ποια ομάδα ήταν καλύτερη στο χορτάρι».

ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΑ Μετά από 2,5 μήνες καταλάβατε πώς και γιατί ο Κομίνης έκανε όσα έκανε στην Τούμπα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ; Γιατί ακύρωσε το γκολ που μέτρησε; «Το γκολ ήταν καθαρό. Δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε.
Είναι σαφής η οδηγία από την UEFA προς όλους τους διαιτητές, ότι όταν υπάρχει αμφιβολία για γκολ ή οφσάιντ, πάντα πρέπει να κατακυρώνεται το γκολ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μου φαίνεται αδιανόητο πως έγινε το αντίθετο. Είναι κάτι που δεν το έχω καταλάβει μέχρι και σήμερα που μιλάμε.
Εκείνο όμως που πραγματικά με εξοργίζει είναι η γενική συμπεριφορά του στα αποδυτήρια.
Σφυρίζει δηλαδή να βγουν οι ομάδες αφού έχει στείλει τον βοηθό του για έλεγχο αγωνιστικού χώρου – κερκίδων και ξαφνικά παραμένει στα αποδυτήρια και κλείνει το Φ.Α. Τα πιστεύω μου δεν αλλάζουν και θεωρώ ότι όλοι μας κάνουμε λάθη και κυρίως οι διαιτητές που καλούνται να αποφασίσουν στο δευτερόλεπτο.
Θεωρώ όμως ότι όταν έχεις το χρόνο να τα επανορθώσεις το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο διαιτητής αυτός λοιπόν ( ως όφειλε ηθικά ) δεν πήγε στο δικαστήριο που κλήθηκε για διευκρινίσεις, αλλά λίγο καιρό αργότερα ήταν διαθέσιμος τόσο στο σεμινάριο για το VAR όσο και για παιχνίδι της Superleague».

Αισιοδοξείτε για τη χρήση του VAR; «Σίγουρα θα βοηθήσει σε κάποιες κομβικές αποφάσεις, αρκεί να γίνει σωστή χρήση του. Επειδή περιμένουμε αλλαγές στην ΚΕΔ και στους πίνακες. Να αισιοδοξεί ο κόσμος για περισσότερο 50-50 από την αρχή μέχρι το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος; «Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει βαθιά τομή στη διαιτησία.
Όσοι διαιτητές προκάλεσαν με τις αποφάσεις τους πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Να καταλάβει και να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος φίλαθλος ότι πάμε σε μια νέα εποχή και οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος νέου διαιτητή να είναι αποδεκτό απ όλους μας».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή