Σεμινάρια διαιτησίας: Τετράωρο μάθημα για το VAR από τον απεσταλμένο της FIFA

Print Friendly, PDF & Email

Η διάλεξη του FIFA VAR Project Leader κ. Mike Van der Roest (φωτό) κυρίαρχησε στο πρόγραμμα του Σαββάτου 17/08 στα Σεμινάρια Διαιτητών, Βοηθών Διαιτησίας και Παρατηρητών που πραγματοποιούνται στο Καρπενήσι.

Η σημερινή 4η ημέρα του Σεμιναρίου Αξιωματούχων 1ης Κατηγορίας, περιλάμβανε πρωινή λιπομέτρηση και εν συνεχεία προπόνηση για Διαιτητές και Βοηθούς με το νεοεισαχθέν για το 2019 τεστ της UEFA, SDS/HIIT ενώ παράλληλα οι Παρατηρητές της 1ης Κατηγορίας είχαν γραπτές εξετάσεις. Ακολούθησε ανάλυση της κλινικής διαιτολόγου/Διατροφολόγου Ειρήνης Μπαρμπαρούτση πάνω στις Αρχές Αθλητικής Διατροφής. Πριν το γεύμα έγινε ομαδική φωτογράφιση και στη συνέχεια, Διαιτητές, Βοηθοί και Παρατηρητές ενημερώθηκαν για θέματα του VAR από τον FIFA VAR Project Leader κ. Mike Van der Roest.

Η παρουσίαση του κ. Der Roest έγινε σε τρία μέρη και διήρκεσε περί τις τέσσερις ώρες συνολικά. Στο πρώτο μέρος ο αξιωματούχος της FIFA παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη ανασκόπιση στο πρωτόκολο χρήσης του Video Assistant Referee, με ειδικές αναφορές στις περιπτώσεις που εμπίπτουν στη χρήση του και με παραδείγματα από το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (όπου την ελληνική Διαιτησία είχε εκπροσωπήσει η κα Χρύσα Κουρομπίλια). Επίσης ανέλυσε video clips και από άλλες διοργανώσεις της FIFA όπου είχε γίνει χρήση του συστήματος, αλλά και από το πρωτάθλημα Ολλανδίας.

Στο δεύτερο μέρος ο κ. Der Roest πρόβαλλε εικόνα και ήχο από το Video Operations Room (VOR) και το ακροατήριο είχε τη δυνατότητα να ακούσει και τους διαλόγους ανάμεσα στους διαιτητές και τους συναδέλφους τους στο VAR, ενώ το τρίτο μέρος καλήφθηκε με clip-ερωτήσεις προς τους συμμετέχοντες, που κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν απαντήσεις. Εκεί φάνηκε ότι Διαιτητές, Βοηθοί και Παρατηρητές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, έχοντας εμπεδώσει σε μεγάλο βαθμό τα επί μέρους στοιχεία του νέου προγράμματος.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή