Τη Δευτέρα η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ, τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για όσα έγιναν στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν ξεκίνησε ποτέ, στα γραφεία της Super League, με τις δύο ομάδες να παίρνουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (05/03, 10:00) προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα, με την απόφαση να αναμένεται να βγει την ίδια μέρα

Ο αθλητικός δικαστής ζήτησε συμπληρωματική έκθεση από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Αλέξανδρο Αρετόπουλου, στην οποία ο ρέφερι αναφέρει ότι ματαίωσε το παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής λόγω τραυματισμού αξιωματούχου ομάδας που βρισκόταν νομότυπα στον αγωνιστικό χώρο.

Η πλευρά του «Δικεφάλου του Βορρά» ζήτησε αναβολή, καθώς δεν έχει προετοιμαστεί για την συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου, κάτι που απορρίφτηκε, όμως η διαδικασία διεκόπη για μισή ώρα προκειμένου να μελετήσει την έκθεση και να προετοιμαστεί καταλλήλως.

«Με έκπληξη πήραμε την συμπληρωματική Έκθεση του διαιτητή. Αγνοούμε το πώς ζητήθηκε. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση. Ζητούμε να αναβληθεί ή να διακοπεί η εκδίκαση για να κληθεί ο Αρετόπουλος και να εξεταστεί. Γιατί άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα και άλλα λέει στη νέα Έκθεση. Επίσης ζητούμε να κληθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Να κληθεί και ο ιατρός του αγώνα. Ύπουλη η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου», ανέφερε στην εκδίκαση της υπόθεσης ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε: «Τουλάχιστον ύποπτο το γεγονός. Έκανε τέσσερις ώρες για να κλείσει το φύλλο αγώνα, θα μπορούσε να τα γράψει εκείνη τη στιγμή. Έρχεται μετά από πέντε μέρες με συμπληρωματική Έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο. Υπό ποιες πιέσεις γράφτηκε η συμπληρωματική; Πώς ζητήθηκε; Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα χρόνια συμπληρωματική Έκθεση διαιτητή», με τον Λάμπρο Μπίρδα να τονίζει τις αντιφάσεις στην συμπληρωματική Έκθεση του Αρετόπουλου.

Η θέση του Ολυμπιακού για τα γεγονότα της Τούμπας, όπως τη μετέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βασίλης Δημακόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης για τα γεγονότα της Τούμπας: «Η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη. Η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας, δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα. Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: η ματαίωση του αγώνα. Άρα η μη έναρξη, είναι και διακοπή».

Από την πλευρά του, ο έτερος νομικός εκπρόσωπος των Πειραιωτών, Αργύρης Λίβας, σημείωσε: «Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων. Αν ο Ολυμπιακός ήταν υπαίτιος, θα έπρεπε να εμφανιστεί ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο και να ζητήσει να ξεκινήσει τι ματς. Και ο Ολυμπιακός να μην εμφανιστεί. Δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο ο διαιτητής».

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, ανέφερε στην απολογία του Δικεφάλου, πως δεν υπάρχει τραυματισμός αξιωματούχου, αλλά και πως δεν υπάρχει τραυματισμός γενικά.

Παράλληλα ζήτησε την απαλλαγή του Δικεφάλου από την πειθαρχική κατηγορία, αλλά και να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του ΠΑΟΚ ή στην χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το ματς.

«Δεν υπάρχει τραυματισμός αξιωματούχου και δεν υπάρχει τραυματισμός γενικά. Ζητάμε την απαλλαγή μας από την πειθαρχική κατηγορία, να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ μας ή στην χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί ο αγώνας», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Εξω από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος βρέθηκαν περίπου 30 φίλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας του και κατά του Ολυμπιακού, όντας υπό την εποπτεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Διαβάστε τι κατέθεσαν οι τρεις μάρτυρες του ΠΑΟΚ (ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα):

Βασίλης Χαλβατζούλης (καρδιοχειρουργός και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ): «Την Κυριακή ήμουν με τα παιδιά μου από τις 6 στο γήπεδο. Πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Είναι ευκαιρία να γράψετε ιστορία στο ποδόσφαιρο κυρία πρόεδρε, από εσάς θα ξεκινήσουν όλα.

Σε 15 μέτρα από το κάθισμα που ήμουν. Υπήρχαν κάποια χαρτιά υγείας και ορισμένα ρολά. Αυτό ήταν χαρτί ταμειακής. Το έριξε στον αέρα, έκανε την καμπύλη του και έπεσε ξυστά με το πρόσωπο του Γκαρσία, στην πίσω πλευρά. Την ώρα που έπεφτε, το χαρτί, πέρασε ξυστά από την αριστερή του πλευρά. Εβαλε το χέρι του στο πρόσωπο και μετά έπεσε στα γόνατα. Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν μπορούσα να τον δω από τα 30 μέτρα που ήμουν.

Δεν τον είδα όταν έφυγε από το νοσοκομείο. Άφησα τα παιδια μου στο γήπεδο και πήγα στο νοσοκομείο, ήμουν συνεργάτης του Διαβαλκανικού για 10 χρόνια. Εκεί είδα τον Γκαρθία, δεν είχε τίποτα. Βγήκε σε μία πολυθρόνα, τον έσπρωχνε ο γιατρός, δεν υπήρχε τραυματισμός, τον είδα σε απόσταση 20 εκατοστών, δεν είχε τραύμα.

Ενα χάρτινο αντικείμενο δεν μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

Δεν μπορεί το χαρτί να χτυπήσει από αριστερά και να χτυπήσει εκεί. Δεν μπορεί από τη μία πλευρά να πάει στην άλλη. Αυτός ο τραυματισμός είναι από δάγκωμα».

Ματθαίος Τσούγκας (συνταξιούχος ιατροδικαστής): «Εχω πολλές αντιρρήσεις, δεν συμφωνώ με την ιατροδικαστική . Αυτά που είπε ο Γκαρθία έρχονται σε αντίθεση με την χειρουργική εκτίμηση από το Διαβαλκανικό.

Η χειρουργική εκτίμηση κάνει λόγο για θλαστικό τραύμα, όχι για οίδημα. Οι ακτινογραφίες κρανίου, εγκεφάλου είναι καθαρές. Δεν υπάρχει εγκεφαλική διάσειση.

Δεν αποδέχομαι τον τραυματισμό από το ρολό, όταν πέφτει το αντικείμενο έχει δύο δυνατές δράσεις, μία προς τα κάτω και μία προς τα πίσω. Δεν ήταν δυνατόν να προκληθεί ήπιος ευθειασμός όπως υπέγραψε η ιατροδικαστής. Μπορεί να προκληθεί και από κακή στάση του σώματος. Ο κύριος Γκαρθία στην φωτογραφία που είχα, βρέθηκε με κολάρο. Κολάρο με ήπιο ευθειασμό δεν μπαίνει, δεν ξέρω για ποιόν λόγο του το φόρεσαν.

Εχει πιο πολύ χαρακτηριστικό δείγμα από κυνόδοντα παρά από χαρτί. Πιθανόν να είναι και δάγκωμα. Το οίδημα μπορεί να είναι από δάγκωμα, μπορεί και από μία κάκωση μεταγενέστερη. Επρεπε πρώτα να κάνει μία μελανιά εξωτερικά στο δέρμα και αντίστοιχη εσωτερικά. Εγώ απορώ με τη φωτογραφία αυτή. Έχει δύο χτυπήματα. Ο τραυματισμός του ήταν μία ασήμαντη βλάβη. Έπρεπε να γίνει τουλάχιστον μία μελανιά. Το ότι πονάει η αυχενική μοίρα, δεν φαίνεται από καμία εξέταση. Το λέει ο μάρτυρας, δεν φαίνεται πουθενά».

Αθανάσιος Σωτηράκης (εθελοντής διασώστης): «Το περιστατικό έγινε στα δύο μέτρα από μένα. Ήμουν σαν τραυματιοφορέας, στον αγωνιστικό χώρο. Το αντιλήφθηκα όταν έβαλε το χέρι του στο πρόσωπο. Έδωσα εντολή στον διασώστη να ανοίξει το φαρμακείο. Ακουσα κάποιον από δεξιά μου να του λέει να μείνει κάτω, να μείνει κάτω. Την ώρα που πέρασα από μπροστά του, τον είδα σκυμμένο. Τον είδα να κρατάει το μάτι του, και είπα να κάτσει στο φορείο που είχα.

Δεν ήξερα ποιος χτύπησε, φορούσαν όλοι μαύρα. Δεν μπορούσα να καταλάβω αν ο χτυπημένος ήταν του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού. Φορούσαν μαύρα μπουφάν. Κρατούσε το πρόσωπο του και δεν μπορούσα να δω καθαρά. Σηκώθηκε και περπάτησε κανονικά».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή