Παρελθόν ο Παλάσκας! Θριαμβευτική εκλογή νέας διοίκησης από τη ΓΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας

Print Friendly, PDF & Email

Σε θρίαμβο της παράταξης “Συμμαχία για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο της Καρδίτσας” που εξέλεξε και τα 11 μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, κατέληξαν οι εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας που έγιναν το Σάββατο 2/2.

Η εκλογική ΓΣ  διεξήχθη υπό την προεδρία του μέλους της απερχόμενης Ε.Ε. της ΕΠΣ Καρδίτσας, Σ. Ζαχρανή και με την παρουσία της πλειοψηφίας των σωματείων –  μελών της Ένωσης, ήτοι 45 σε σύνολο 78.

Στη διάρκειά της εγκρίθηκε ο διοικητικός και καταψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης διοικήσης, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και εναρμονίστηκε το καταστατικό με αυτό της ΕΠΟ.

Ψήφισαν 45 σωματεία, συμμετοχή άνω του 50% των σωματείων και βρέθηκαν 44 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών (με bold αυτοί που εκλέγονται):

Γιαννακός Δημήτριος του Αλεξάνδρου 0
Ιωαννίδης Ηρακλής – Χρήστος του Κωνσταντίνου 1
Καραβίδας Κωνσταντίνος του Λάμπρου 1
Καραγιάννης Βαϊος του Χρήστου 43
Κλέτσας Γεώργιος του Κωνσταντίνου 1
Κοντοβάς Θωμάς του Αθανασίου 43
Κρανής Γεώργιος του Δημητρίου 43
Κωτούζας Δημήτριος του Νικολάου 1
Λάμπρoυ Γεώργιος του Κωνσταντίνου 1
Μπετζούνης Σπύρος – Ελπιδoφόρος του Γεωργίου 43
Μπουντούρης Άγγελος του Θωμά 43
Νταoυτάς Γεώργιος του Ιωάννη 43
Παλάσκας Μανώλης του Χρήστου 1
Παπαδάκος Πέτρος του Βαϊου 1
Παπαδημητρίου Δημήτριος του Αναστασίου 42
Παππάς Αθανάσιος του Γεωργίου 1
Ρέππας Κωνσταντίνος του Αναστασίου 1
Σακελλαρίου Νικόλαος του Ηλία 1
Σιούρτoς Βησσαρίων του Ευαγγέλου 43
Σκάρλος Χρήστος του Κωνσταντίνου 43
Στεφανής Οδυσσεύς του Ηλία 1
Σφήκας Αλέξανδρος του Βαϊου 43
Τίκας Δημήτριος του Ευαγγέλου 1
Τσιλιμίγκας Κωνσταντίνος του Στυλιανού 43

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μ. Παλάσκας, οδηγήθηκε από την αστυνομία στο τμήμα στα πλαίσια του αυτοφώρου, έπειτα από μηνύσεις σωματείων που απέκλεισε από τις εκλογές και δεν τους επέστρεφε τα βιβλία.

Τέλος εποχής

Ο Παλάσκας αναρριχήθηκε στην προεδρία της ΕΠΣ Καρδίτσας το 2011 και επανεξελέγη το 2015, αποκλείοντας αντίπαλα σωματεία την ημέρα των εκλογών. Πολιτεύτηκε με ανορθόδοξο τρόπο και ταυτίστηκε όσο λίγοι με το “σύστημα” που διοίκησε την ΕΠΟ την τριετία 2013 – 2016.

Σε αυτές τις εκλογές βλέποντας όταν χάνει τη στήριξη της πλειοψηφίας των σωματείων προκήρυξε γρήγορα εκλογές για να μην μεγαλώσει η διαφορά και καταγγέλθηκε για “υπεξαίρεση βιβλίων” των σωματείων. Προσπάθησε με αλχημείες να επανεκλεγεί. Αρχικά ανακοίνωσε ότι δεν κάνει δεκτές τις υποψηφιότητες των Σκάρλου και Καραγιάννη, όταν αυτοί ακόμα δεν τις είχαν καταθέσει. Μετά τις έκανε δεκτές, αλλά απέκλεισε άλλους υποψήφιους, ώστε να μην μπορούν οι αντίπαλοί του να εκλέξουν 11 μέλη στην Ε.Ε.

Όταν οι αποφάσεις που έλαβε κρίθηκαν παράνομες από το Διαιτητικό Δικαστήριο, αποφάσισε τη νύχτα και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες να αποκλείσει αντίπαλα σωματεία. Όχι μέσω της ΓΣ αφού δεν είχε την πλειοψηφία και ίσως γι’ αυτό δεν περιλαμβανόταν στα θέματα ημερήσιας διάταξη η επικύρωση πληρεξουσίων, αλλά μέσω της “ελεγχόμενης” Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Όμως το 2019 δεν είναι 2015. Τα σωματεία είχαν πάρει τα μέτρα τους. Προειδοποίησαν τον Παλάσκα να σταματήσει τις παρανομίες. Αυτός δεν άκουσε. Τελικά υπεβλήθη μήνυση και συνελήφθη στο γραφείο του προέδρου του επιμελητηρίου Καρδίτσας την ώρα της διεξαγωγής της ΓΣ, η οποία διεξήχθη στη συνέχεια κανονικά.

Κάποιοι θα πουν ότι ο Παλάσκας έχει το τέλος που του αξίζει για όσα έχει κάνει. Υπάρχει και μια παροιμία που λέει “μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα”.

Η σημερινή ήταν μια κακή μέρα για τον Παλάσκα, αλλά υπέροχη ημέρα για όλους όσοι νιώθουν απαλλαγμένοι από την παρουσία στα ποδοσφαιρικά πράγματα του νομού.

Φωτογραφίες: Karditsalive.net

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή