Στην ΕΠΟ ο νομικός σύμβουλος του Βασιλειάδη, γύρισαν όλα τα μέλη της ΠΔΕ!

Print Friendly, PDF & Email

Όλοι όσοι διορίστηκαν στην ΕΠΟ από τη FIFA και αποτέλεσαν την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, επέστρεψαν, με εισήγηση του νέου προέδρου Ευ. Γραμμένου, ως συμβαλλόμενοι με την ομοσπονδία.

Εκτός της περίπτωσης του εκτελεστικού γραμματέα, Αλ. Δέδε, του οποίου η σχέση με την ομοσπονδία δεν διαταράχθηκε στο πέρασμα από την ΠΔΕ στην διοίκηση Γραμμένου, κάτι το οποίο συνέβη και με τον Βρύζα, ο οποίος παρέμεινε στο κομμάτι των εθνικών ομάδων, ο Γραμμένος επανέφερε στην ομοσπονδία τον Ι. Φιλιππούση και το Ν. Μπάρτζη.

Ο πρώτος τοποθετήθηκε στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας, στην οποία λίγες ημέρες πριν είχε τοποθετηθεί η Ντ. Κοξένογλου μετακινούμενη από τις διευθύνσεις διαιτησίας και διεθνών σχέσεων.

Ο Ι. Φιλιππούσης, δημοσιογράφος, μετά την αποχώρησή του από τον ΑΝΤ1, έγινε διευθυντής του γραφείου του Στ. Κοντονή, στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στο ίδιο διάστημα έγινε εκπρόσωπος της ποδηλασίας στην ΕΟΕ. Σχεδόν ταυτόχρονα με την αποχώρηση του Κοντονή για το υπουργείο Δικαιοσύνης, διορίστηκε από τη FIFA στην ΕΠΟ ως “συνδετικός κρίκος” της διορισμένης διοίκησης με τις υπερεθνικές αρχές. Η σύμβασή του τελείωσε πρόωρα την παραμονή των εκλογών της ομοσπονδίας και σχεδόν δύο μήνες μετά επιστρέφει στην ΕΠΟ.

Ο Ν. Μπάρτζης, δικηγόρος, επελέγη από τη FIFA για την ΠΔΕ και είχε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Η σχέση του με την ομοσπονδία τελείωσε την ημέρα των εκλογών της ΕΠΟ και σχεδόν δύο μήνες μετά επιστρέφει στη νομική υπηρεσία.

Στην ίδια υπηρεσία προσλήφθηκε και ο Ν. Χολέβας, ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη.

Ο μόνος από όσους διορίστηκαν από τη FIFA στην ΕΠΟ (των οποίων οι συμβάσεις έληξαν), είναι ο πρώην πρόεδρος Ι. Δρόσος, ο οποίος συνόδευσε τον Γραμμένο στο ταξίδι της Εθνικής στην Κύπρο και παραβρέθηκε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε η ΚΟΠ.

Επίσης, όπως είχε προαναγγείλει το Soccerplus, αποφασίστηκε η τέλεση έκτακτης ΓΣ στις 30/10 με θέμα την συνέχιση ή μη της παρουσίας της ΕΠΟ ως πολιτικής αγωγής στη δίκη για την “κάρτα υγείας”.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αποφάσεις.

-Κατόπιν αιτήματος 29 ενώσεων μελών της και 9 ΠΑΕ της Super League αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τη Δευτέρα 30/10/2017 και ώρα 10:00 σε αίθουσα του κτιρίου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παράσταση ή μη της ΕΠΟ ως πολιτικής αγωγής στη δίκη για την Κάρτα Υγείας Ποδοσφαιριστή».

-Προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής Εθνικών Ομάδων (άρθρο 42 του Καταστατικού) στην οποία θα συμμετέχουν οι Παναγιώτης Παπαχρήστος, Κωνσταντίνος Βρακάς, Άγγελος Δανιήλ, Αθανάσιος Τρομπούκης, Γεώργιος Πανίδης, Γεώργιος Χατζησαρόγλου, Γεώργιος Παπαντζίμας, Πέτρος Κυρζόπουλος.

-Ενέκρινε τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη του Κατάρ στις 20/12/2017 εκτός έδρας.

-Ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Ευάγγελου Γραμμένου όπως εκτελεί χρέη Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ ο Αλέξανδρος Δέδες και Τεχνικού Διευθυντή Εθνικών Ομάδων ο Ζήσης Βρύζας. Επίσης, ενέκρινε την εισήγηση του κ. Γραμμένου για την πρόσληψη των Ιάκωβου Φιλιππούση ως Διευθυντή Επικοινωνίας, Νικόλαου Μπάρτζη και Αλέξανδρου Χολέβα στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών και των Χαράλαμπου Ζελενίτσα και Θωμά Μεταξά στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή