Στους 81 ο αριθμός των νεκρών, δεκάδες οι αγνοούμενοι

Print Friendly, PDF & Email

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για αύξηση των θυμάτων ενώ υπάρχουν ακόμη πολλοί αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα κυρίως στην Αττική.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 79 και οι τραυματίες στους 187.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, μετά και την ενημέρωση του ΕΚΕΠΥ, ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 81, καθώς υπέκυψε ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο, ενώ απανθρακωμένη εντοπίσθηκε και γυναίκα στο σπίτι της, στο Μάτι.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική συνεχίζει να δέχεται κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων, διευκρινίζοντας ότι επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα, των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει για αυτό τις αρμόδιες αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.

Τα σημαντικότερα μέτωπα αυτήν την ώρα
Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:

στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο,13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 6 Ε/Π και 4 Α/Φ.
στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής λαμβάνουν μέρος 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές και 1 Ε/Π.

Αναλυτικά στο politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή