Στόχος της Μπουντεσλίγκα η επιστροφή στην αγωνιστική δράση στις 9 Μαΐου

Print Friendly, PDF & Email

Η γερμανική Bundesliga στοχεύει να επιστρέψει στην δράση 9 Μαΐου με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Bild”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η ημερομηνία είναι “πιο πιθανή” από εκείνη της 2ης Μαΐου, η οποία είχε επίσης εξεταστεί σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των διευθύνων συμβούλων της διοργανώτρια αρχής (DFL).

“Αυτή τη στιγμή αυτά είναι μόνο σχέδια επί χάρτου τα οποία εξαρτώνται από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες”, δήλωσε εκπρόσωπος της DFL στην Bild.

Αναφέρθηκε επίσης στο πλάνο της DFL να διεξαχθούν αγώνες χωρίς θεατές και συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο γήπεδο, συμπεριλαμβανομένων παικτών, τεχνικού και υγειονομικού προσωπικού, υπαλλήλων ασφαλείας, αντιπροσώπων από κάθε ομάδα και 30 δημοσιογράφων.

Η Bundesliga, η οποία περιλαμβάνει την πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, υπενθυμίζεται ότι έχει αναστείλει επισήμως της λειτουργία της τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου.

Η τρίτη κατηγορία, την οποία διαχειρίζεται η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB), εξετάζει το ενδεχόμενο επανέναρξης αγώνων στις 16 Μαΐου, επίσης με άδειες εξέδρες για λόγους υγείας.

Ο πρόεδρος της DFB Fritz Keller εξέφρασε την Πέμπτη την ανησυχία του ότι η πανδημία θα φέρει κύμα οικονομικών προβλημάτων στο γερμανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης κατηγορίας.

Η Γερμανία είναι μία από τις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό λοιμώξεων από κορωνοϊό, με 113.525 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις (5.323 νέες τις τελευταίες 24 ώρες) και 2.373 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), του αρμόδιου κέντρου επιδημιολογίας της χώρας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή