Στόχος της Μπουντεσλίγκα να επιστρέψει η αγωνιστική δράση μέσα στον Μάιο

Print Friendly, PDF & Email

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Γερμανικής Λίγκας, Κρίστιαν Ζάιφερτ, δήλωσε πως ο στόχος είναι οι δύο πρώτες κατηγορίες της χώρας να μπουν ξανά στα γήπεδα το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Οι προπονήσεις μπορούν να αρχίσουν ξανά για όσες ομάδες το επιθυμούν μετά τις 5 Απριλίου, ενώ προγραμματίστηκε νέα γενική συνέλευση στις 17 Απριλίου για να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Οι 36 ομάδες της Μπουντεσλίγκα και της Τσβάιτε συμφώνησαν ακόμη σε τρία πράγματα:

1) Αρχίζει η προετοιμασία για υποδοχή αγώνων στα 36 γήπεδα, κεκλεισμένων των θυρών και με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό στο γήπεδο.

2) Δημιουργείται Ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον γιατρό της Ομοσπονδίας για να εφαρμοστεί κατευθυντήρια γραμμή απαραίτητη και αποδεκτή από όλους για να ξεκαθαριστούν οι συνθήκες πρόληψης και υγιεινής για όλες τις ομάδες σε προπονήσεις και αγώνες.

3) Τρίτο και τελευταίο η ανακούφιση για τις ομάδες όσον αφορά στις προϋποθέσεις αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν. Δεν θα υπάρχει πλέον αφαίρεση εννέα βαθμών για την σεζόν που διανύουμε για όσες ομάδες χρεοκοπήσουν αλλά τρεις.

Ο Ζάιφερτ ανέφερε ακόμη: “Ογδόντα εκατομμύρια Γερμανοί ζουν με την απειλή του κορωνοϊού οπότε ελπίζουμε να τους δώσει λίγη χαρά η επιστροφή της Μπουντεσλίγκα. Δεν είναι όλα έτοιμα και θα χρειαστούμε χρόνο να συνηθίσουμε. Θέλουμε όμως να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.”

Όσον αφορά σε ερώτηση που του έγινε για τις οικονομικές απώλειες των ομάδων με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ο Ζάιφερτ δεν απάντησε με συγκεκριμένα νούμερα αλλά είπε ότι το κενό θα καλυφθεί αρκετά από τα χρήματα της νέας τηλεοπτικής συμφωνίας και με τους σπόνσορες που θα επιστρέψουν.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι απαισιόδοξος για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα πριν το τέλος του 2020.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή