Σύλληψη για πώληση αναβολικών μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκαν 27 ιστοσελίδες!

Print Friendly, PDF & Email

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που εποπτεύει η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου, συνελήφθη ημεδαπός 38 ετών για προώθηση και πώληση φαρμακευτικών προϊόντων, αναβολικών και σκευασμάτων μέσω διαδικτύου.

Για τα ανωτέρω προϊόντα δεν είχε εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ, με αποτέλεσμα η διακίνησή τους στην Ελλάδα να είναι παράνομη, θέτοντας συγχρόνως σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 38χρονου, την οποία (έρευνα) συνέδραμε και εμπειρογνώμονας του ΕΟΦ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4857 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων και αναβολικά δισκία, περίστροφο και πυρομαχικά, παραστατικά που αφορούσαν αποδείξεις αποστολής δεμάτων με αντικαταβολή, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς, πλήθος κενών συσκευασιών φαρμάκων για μελλοντική χρήση, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, 3 σκληροί δίσκοι, μία φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων, 43.750 Ευρώ και 30.000 δολάρια ΗΠΑ.

Για να αποφευχθεί ο εντοπισμός του ο ανωτέρω στην ιστοσελίδα χρησιμοποιούσε στοιχεία ταυτότητας ανύπαρκτου προσώπου, ενώ για τις συναλλαγές του με τις εταιρείες ταχυμεταφορών και την αποστολή των σκευασμάτων με αντικαταβολή χρησιμοποιούσε στοιχεία ταυτότητας τρίτου προσώπου, από το οποίο είχε υπεξάγει φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς του.

Η ως άνω σύλληψη εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης με σκοπό την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω διαδικτύου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εποπτεύει η ανωτέρω Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα δημόσιας υγείας ενόψει και της ακαδημαϊκής ενασχόλησής της με το συγκεκριμένο αντικείμενο, εντοπίσθηκαν επίσης 27 ιστοσελίδες προώθησης και πώλησης παρανόμων σκευασμάτων και αναβολικών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή