Τα τρία σημεία σε Αθήνα και ΟΑΚΑ που ανησυχούν την αστυνομία ενόψει τελικου

Print Friendly, PDF & Email

Τρία είναι τα σημεία που στρέφει την προσοχή της αστυνομία ενόψει του τελικού κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟK, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 20:30, στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για τη θύρα των VIP, την τάφρο και τον αγωνιστικό χώρο και τέλος την περιοχή της πλατείας Ομονοίας πέριξ της οποίας, στην οδό Μενάνδρου, στεγάζονται τα γραφεία του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αθηνών -όπως και της ΠΑΛΕΦΙΠ-, τα οποία πρόσφατα είχαν γίνει στόχος επίθεσης από φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ.

Στην αστυνομία γνωρίζουν ότι στο σημείο θα υπάρξει συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να πάνε οργανωμένα με το τρένο στο ΟΑΚΑ. Επίσης γνωρίζει, ότι λόγω των περσινών επεισοδίων στον «τελικό της ντροπής» που διοργάνωσε η ΠΔΕ/ΕΠΟ στο Πανθεσσαλικό, έχει αρχίσει βεντέτα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, ενώ πλέον οι σχέσεις των διοικήσεων των δύο ομάδων είναι τεταμένες. Θεωρούν πολύ πιθανό η συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια να προκαλέσει αντισυγκέντρωση οπαδών κυρίως της ΑΕΚ.

Όσον αφορά στο ΟΑΚΑ η αστυνομία θα έχει ισχυρή παρουσία στις θύρες των επισήμων προκειμένου να αποτραπούν δυσάρεστες καταστάσεις, πολλώ δε μάλλον όταν στον ίδιο χώρο θα είναι παρόντες εκπρόσωποι της FIFA και της UEFΑ, ενώ θα προβεί σε ελέγχους ταυτοπροσωπίας.

Τέλος ανησυχία υπάρχει για την τάφρο του ΟΑΚΑ, η οποία στο παρελθόν έχει «φιλοξενήσει» συμπλοκές αντίπαλων οπαδών, αλλά και ο αγωνιστικός χώρος. Γι’ αυτό από την αστυνομία έχει ζητηθεί στον αγωνιστικό χώρο να μην βρίσκονται άλλα πρόσωπα πλην των αναγραφόμενων στο φύλλο αγώνα, ενώ στην τάφρο θα τοποθετηθούν εγκαταστάσεις με σιδερένιες πόρτες και συρματοπλέγματα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή