Την Τετάρτη η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ, τι ειπώθηκε στο δικαστήριο

Print Friendly, PDF & Email

Συζητήθηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ οι προσφυγές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για το μη διεξαχθέν μεταξύ τους ντέρμπι.

Οι Θεσσαλονικείς ζητούν την επανάληψη του αγώνα, ενώ οι Πειραιώτες ζητούν να αφαιρεθούν 3 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ.

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας ο «δικέφαλος του Βορρά» αιτήθηκε αναβολή ώστε να κληθεί ο γιατρός του αγώνα για να καταθέσει. «Είναι ένα κομβικό πρόσωπο στην υπόθεση, αφού το σκεπτικό της Εφέσεων δέχεται ότι δεν του επετράπη η είσοδος στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού για 15 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός αρνήθηκε αδικαιολόγητα να την είσοδο του γιατρού στα αποδυτήρια και πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι ο Γκαρσία μπορούσε να συνεχίσει στον αγώνα και πρέπει να ερωτηθεί αν αυτό που διέγνωσε οφείλεται στην ρίψη του αντικειμένου», υποστήριξαν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, Μαυρομμάτης, Μπίρδας και Σημαιοφορίδης, ενώ ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας, σημείωσε:

«Ο Θεός να τον κάνει γιατρό του αγώνα… Εμφανίστηκε με την φόρμα του ΠΑΟΚ, εκεί δουλεύει από το 2004. Εμφανίζεται και πάει να μπει στα αποδυτήριά μας ένας άγνωστος κύριος με φόρμα του ΠΑΟΚ και θα τον αφήσουμε; Όταν μας είπαν ότι είναι ο γιατρός του αγώνα, τότε του επιτρέψαμε».

Εν τέλει, το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής (κατά πλειοψηφία), ωστόσο ο ΠΑΟΚ είπε ότι ως την Δευτέρα (26/3), ο γιατρός του αγώνα θα κληθεί να δώσει ένορκη κατάθεση σε συμβολαιογράφο, η οποία θα σταλεί στο Διαιτητικό την Τρίτη (27/3) το μεσημέρι.

Το Δικαστήριο θα την πάρει στα χέρια του και θα προχωρήσει σε διάσκεψη την Τετάρτη (28/3) το απόγευμα προκειμένου να εκδώσει απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς των δύο ΠΑΕ, ο Λάμπρος Μπίρδας τόνισε: «Η προσφυγή του Ολυμπιακού είναι μη νόμιμη. Κέρδισε τον αγώνα, δεν προσδοκά κανένα άλλο κέρδος», ενώ ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης συμπλήρωσε:

«Υπάρχει η κρίση του γιατρού ότι ο Όσκαρ Γκαρσία ήταν σε θέση να συνεχίσει. Από το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν μπορούσε να προκληθεί τέτοιος τραυματισμός».

Ο Λάκης Σημαιοφορίδης τόνισε από την πλευρά του: «Ήταν ο επίσημος γιατρός του αγώνα και είπε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορούσε να συνεχίσει. Πού στηρίχτηκε ο τραυματισμός του Γκαρσία; Σε έναν ιδιώτη γιατρό! Είναι τραγικό να μην λαμβάνεται υπόψη η επίσημη γνωμάτευση του επίσημου γιατρού του αγώνα».

Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Αργύρης Λίβας σημείωσε: «Σε καμία διάταξη δεν προβλέπεται κύρωση αν δεν τηρηθεί το 75λεπτο για την δήλωση των αξιωματούχων στο φύλλο αγώνα. Το Διαβαλκανικό Κέντρο είναι της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι ούτε του Πειραιά, ούτε της Αθήνας, ούτε του Ολυμπιακού. Τον τραυματισμό τον βεβαιώνει και η ιατροδικαστής. Ο κανονισμός μιλάει για τραυματισμό. Δεν μιλάει ούτε για σοβαρό τραυματισμό, ούτε για λίγο ή πολύ τραυματίας, ούτε αν μπορεί να συνεχίσεις τον αγώνα ή όχι».

Τέλος, ο έτερος δικηγόρος των «ερυθρολεύκων», Δημήτρης Σιβίλιας, συμπλήρωσε: «Πρέπει να επιβληθούν στον ΠΑΟΚ και οι υπόλοιπες κυρώσεις και να μην γίνει εφαρμογή μόνο του πρώτου εδαφίου του άρθρου 15 παράγραφος 3».

ΠΗΓΗ: sdna

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή