Το παρασκήνιο των επαφών, ο ρόλος του Παππά και η… Euroleague!

Print Friendly, PDF & Email

Στα χέρια του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στο υπουργείο του οποίου υπάγεται η ΕΡΤ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή η βιωσιμότητα της σύμβασης της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεταξύ της NOVA και της Super League, αλλά και η έναρξη του πρωταθλήματος.

Το μόνο κοινά αποδεκτό σχέδιο είναι αυτό που προβλέπει τη συμμετοχή της ΕΡΤ στην «κεντρική διαχείριση», με την αγορά 30 αγώνων (ένα ματς ανά αγωνιστική) έναντι περίπου τριών εκατ. ευρώ.

Αυτά τα χρήματα θα πάνε στη Super League, ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον το 50% της ζημίας που θα προκύψει στις ομάδες από το «ψαλίδι» 18% που θέλει να κάνει η NOVA στο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Αν η λύση της ΕΡΤ δεν προχωρήσει, τότε οι ΠΑΕ της Super League δεν θα δεχτούν την μείωση και η NOVA, επικαλούμενη δικούς της λόγους, δεν θα εκπληρώνει τους οικονομικούς όρους της σύμβασης.

Ουσιαστικά, ζητείται η βοήθεια της Κυβέρνησης, προκειμένου να διεξαχθεί το πρωτάθλημα και από τη νέα σεζόν οι ΠΑΕ, ίσως και χωρίς κεντρική διαχείριση, να αναζητήσουν άλλες λύσεις.

Ολα αυτά προϋποθέτουν τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης, η οποία στις επαφές που γίνονται είναι θετική, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δοθεί καμία σχετική εντολή.

Αυτός ίσως γίνει τη Δευτέρα (31/07), όταν ο Νίκος Παππάς θα συναντηθεί με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Διαφωνία ΕΡΤ-NOVA για το μπάσκετ

Χθες (28/07), στελέχη της NOVA έδωσαν στη δημοσιότητα τις δύο προτάσεις του συνδρομητικού καναλιού προς τη Super Leagueκαι ταυτόχρονα τόνισαν ότι δεν συζητούν με την ΕΡΤ.

Ωστόσο, πληροφορίες του SoccerPlus αναφέρουν ότι υπάρχουν επαφές, έστω και μέσω των «μεγάλων» ΠΑΕ, είτε για τον αριθμό και το είδος των αγώνων που θα μεταδίδει η ΕΡΤ είτε για το θέμα της Euroleague.

NOVA και ΕΡΤ είχαν μέχρι και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε την τηλεοπτική κάλυψη της κορυφαίας μπασκετικής διασυλλογικής διοργάνωσης (η δημόσια τηλεόραση έδειχνε ένα ματς ανά αγωνιστική), όμως από φέτος κάτι τέτοιο θα γίνεται μόνο από το συνδρομητικό κανάλι.

Εντός της δημόσιας τηλεόρασης υπάρχουν πιέσεις προκειμένου μαζί με την συμφωνία για το ποδόσφαιρο να υπάρξει συμφωνία και για τη Euroleague, με τη NOVA να είναι αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή