Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Print Friendly, PDF & Email

Υπερψηφίστηκε με 153 «Ναι» στην Ελληνική Βουλή η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών – Χειροκροτήματα από τους 153 «πρόθυμους» μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. «Όχι» ψήφισαν 146, ενώ μία ψήφος ήταν «παρών».

«Όχι» από τον Βασίλη Κόκκαλη των ΑΝΕΛ. Παρών από Ψαριανό, «Ναι» από Θεοχαρόπουλο, Λυκούδη Κουντουρά Παπακώστα, Παπαχριστόπουλο, Δανέλλη, Μαυρωτά. «Ναι» επίσης και από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00, αμέσως μετά την ομιλία του αναπ. ΥΠΕΞ Γιώργου Κατρούγκαλου, όπου και ανακοινώθηκε το τελικό αποτέλεσμα και το «Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σόου της Χρυσής Αυγής

Για αρκετή ώρα η ψηφοφορία σταμάτησε γιατί ο Κώστας Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής ψήφισε «Οχι στην προδοσία», όπως είπε και αποχώρησε από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος της βουλής τον κάλεσε να επιστρέψει λέγοντας ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να καταγραφεί ψήφος «Οχι στην προδοσία». «Υπάρχει ναι, όχι, παρών, τίποτα άλλο» επέμεινε ο κ. Βούτσης.

Σήκωσε πανό ο Σαρίδης

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι την ώρα που ήταν να ψηφίσει ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης σήκωσε πανό μέσα στην ολομέλεια εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και φώναξε «Οχι».

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την ολομέλεια πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία

Ένας ένας οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν Όχι στην Συμφωνία αποχωρούσαν από την αίθουσα της ολομέλειας, πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Με τον τρόπο αυτό η αντιπολίτευση άφησε μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τους «πρόθυμους» να πανηγυρίσουν.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή