Kατεβάζει ρολά η Super League 2, εμμένει η ΕΡΤ σε “κούρεμα” 60% – Τι δίνει σε κάθε ΠΑΕ

Print Friendly, PDF & Email

Εκτακτο διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να συγκαλέσει η Super League 2 με κύριο θέμα συζήτησης τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες θα συζητήσουν την πρόταση της ΕΡΤ για μείωση 60% στο ποσό που είχε αρχικά (με την προηγούμενη κυβέρνηση) προβλεφθεί με βάση την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Πλέον τα πάντα είναι πιθανά ακόμη και η αναβολή επ’ αόριστον του πρωταθλήματος, το οποίο έχει προγραμματιστεί, μετά την πρώτη αναβολή, να ξεκινήσει το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου, καθώς οι ομάδες δεν δείχνουν διατεθειμένες να δεχθούν ένα τόσο γερό κούρεμα.

Υπενθυμίζεται πως η Super League 2 έχει ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής για το ερχόμενο σαββατοκύριακο χωρίς να έχει κάποια τηλεοπτική μετάδοση σε αντίθεση με το πρωτάθλημα της Football League, στο οποίο έχουν προγραμματιστεί τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Η ΕΡΤ υπό τη νέα διοίκηση έστειλε χθες νέα επιστολή στην στη Super League 2 με την οποία εμμένει στη μείωση 60% και ζητεί να λάβει απάντηση μέχρι την Πέμπτη 26/2.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ποσά που διατίθεται η ΕΡΤ να δώσει σε κάθε ομάδα είναι 600.000 πλέον ΦΠΑ, στις τρεις που υποβιβάστηκαν από τη Super League (Aπόλλων, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό), αντί 1,5 εκάτ ευρώ που είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση και από 340.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ στις υπολοιπες εννέα ομάδες αντί περίπου 800.000, που τους είχε τάξει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η πλευρά των ομάδων έχει απορρίψει αυτήν την πρόταση και δείχνει διατεθειμένη να δεχθεί μείωση έως 15%, αλλιώς είτε να μην αρχίσει, είτε να διακόψει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SL2:

“Σας γνωρίζουμε πως την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00, στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τηλεοπτικά δικαιώματα αγωνιστικής περιόδου 2019-2020
Διάφορα Θέματα”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή