Ψήφισε κατά του υποβιβασμού η Super League και πέταξε το… μπαλάκι στην ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Την αλλαγή της ποινής υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν αδειοδοτηθούν ψήφισε η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League, με τον συνεταιρισμό να προτείνει όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια να ξεκινούν το πρωτάθλημα με -6 και να μην έχουν δικαίωμα για μεταγραφές. Με βάση την απόφαση θα επιτραπούν μόλις τρεις μεταγραφές (ή ανανεώσεις) για παίκτες άνω των 23 ετών το καλοκαίρι, μία στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο κι όσοι παίκτες U23 αποκτηθούν θα είναι οπωσδήποτε Έλληνες.

Συγκεκριμένα, έντεκα ομάδες τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος, ΑΕΛ, Λαμία), τέσσερις ομάδες εξέφρασαν τη διαφωνία τους (ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς), όμως η απουσία της Κασσιόπης έφερε το 11/15 που αντιστοιχεί στα 2/3 επί των παρόντων ΠΑΕ στο ΔΣ της Λίγκας, το οποίο απαιτούνταν για να πραγματοποιηθεί η σχετική εισήγηση στην Ομοσπονδία.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκαν πολύωρες συζητήσεις μεταξύ των ομάδων και δύο αποτυχημένες προσπάθειες σε προηγούμενα ΔΣ.

Πλέον, το… μπαλάκι θα πάει στα χέρια της ΕΠΟ, η οποία θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την εισήγηση της Super League.

H ανακοίνωση της Super League:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση της εισήγησης της Super League προς την ΕΠΟ και συγκεκριμένα η αντικατάσταση της ποινής του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης, με την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από το επόμενο Πρωτάθλημα, καθώς και της επιβολής περιορισμών στις μετεγγραφές.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση μη αδειοδότησης, λόγω μη συμμόρφωσης σε σχέση με μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία, να επιβάλλεται αποκλειστικά και μόνο η ποινή επιβολής χρηματικού προστίμου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή