Αλαφούζος: “Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα – Βαθιά άρρωστη η ΕΠΟ – Εξαρτημένοι από ένα κέντρο οι Έλληνες διαιτητές”!

Print Friendly, PDF & Email
Μεταξύ άλλων είπε:

«Έχει υπονομευθεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Βαθιά. Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες διαιτητές, αλλά όταν έχουν από πάνω τους ανθρώπους… Ξέρετε, οι διαιτητές ζουν για τα παιχνίδια της Κυριακής. Όταν του λες ότι αν δεν σφυρίξεις με αυτόν τον τρόπο, δεν θα παίξεις τα επόμενα παιχνίδια ή δεν θα γίνεις διεθνής, αλλά η εξάρτηση γίνεται από ένα κέντρο που ελέγχει τους διαιτητές, είναι συνθηκολογημένο. 

Αν συγκρίνουμε τις φετινές διαιτητές από προηγούμενα χρόνια, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ήταν καλύτερες. Υπήρξαν όμως πιθανές αλλοιώσεις παιχνιδιών με έντεχνο τρόπο. Και ο Κλάτενμπεργκ, αλλά και ο Μπένετ φέτος, ήταν μία μεγάλη απογοήτευση. Όπως και ο κ.Μπαλτάκος. Τον έχω ακούσει πολλές φορές.Ήταν εντυπωσιακή η συνομιλία που είχα μαζί του τη μέρα που έβγαλαν κάποιοι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται σε συγκεκριμένη ομάδα για τους Πολωνούς. Δεν ήξερες τίποτα, μου είπε. Του το είπα εγώ. Και μετά ο όλος χειρισμός ήταν λάθος και σαν από θαύμα ποιος διαιτήτευσε; Ο κ. Διαμαντόπουλος. Αυτές οι συγκυρίες κάθε άλλο παρά τυχαίες δεν ήταν».

Έχει πεθάνει η κουβέντα για την επαγγελματική διαιτησία. Ελπίζω να αναστηθεί. Η ΕΠΟ δεν έχει εφαρμόσει αυτό που λέει η Ολιστική Μελέτη. Η ΕΠΟ είναι βαθιά άρρωστη. Έχουμε ένα επαγγελματικό ποδόσφαιρο που οι ομάδες δίνουν τα πάντα για να υπάρχουν. Για οποιαδήποτε η ομάδα η επιβίωσή της είναι πάρα πολύ δύσκολη».

«Είναι ένας κάκιστος συνδυασμός. Ο κ. Μπαλτάκος ήταν Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι ακόμη με τη συμπεριφορά του. Εκείνος με τον κ. Μπένετ δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είδαμε και τον κ. Σιδηρόπουλο που έκανε ακραίες διαιτησίες. Ακόμη και στα play out είδαμε ακραίες διαιτησίες όπου σφυρίχτηκε πέναλτι στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων σε αγώνα με επτά λεπτά καθυστερήσεις. Είδαμε ακραία καθυστέρηση παιχνιδιού στο Λεβαδειακός-Παναιτωλικός. Αυτό έκρινε σε μεγάλο βαθμό ποιος θα πέσει».

«Υπάρχουν ομάδες με άμεση εξάρτηση από άλλες ομάδες, που θα χαρίζουν αγώνες σε άλλους και θα σκοτώνονται με μας. Δεν είναι όλες οι ομάδες διεφθαρμένες, αλλά υπάρχουν πολλές που δεν θα επιβιώσουν αν δεν υποταχθούν στις απαιτήσεις του εκάστοτε ισχυρού. Αυτό γινόταν χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ ο Παναθηναϊκός στελέχωσε την Εθνική ομάδα του 2004 και δεν μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα».

«Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική διάθεση να κάνει το παραμικρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ομερτά και συμβιβασμός. Εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα φετινά. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ και τη διαιτησία είπε:«Είναι μια ομάδα που έκλεψε παιχνίδια με διαιτησίες. Είχαμε ακραίες διαιτησίες. Βαπτίσαμε μεθυσμένους τους διαιτητές και σφύριξε ο Διαμαντόπουλος, ο οποίος πάντα σφυρίζει υπέρ της ΑΕΚ στα παιχνίδια. Με εμάς έφεραν τον Νταμπάνοβιτς, που έκανε μια ακραία διαιτησία εναντίον μας. Θυμάστε, σφύριζε τα φάουλ του Παλάσιος αναποδα. Ήταν ένα έκτρωμα διαιτησίας. Αν και είχε καλή ομάδα η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα».

Υπήρξε μία παρασκηνιακή συμφωνία των ομάδων των πλέι οφ, όπου πρωτοστάτησε η ΑΕΚ. Είπαν όλες μεταξύ τους ότι έχουμε συμφωνήσει να παίξουμε Δευτέρα. Και μας ήρθε ένα μπουγιουρντί την Κυριακή. Ήταν παλαβό, απαράδεκτο και δημιούργησε ακραίες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Στα πλέι οφ εμείς δεν έχουμε κανέναν στενό σύμμαχο, ενώ άλλες ομάδες έχουν. Την Κυριακή στείλαμε στη Σούπερ Λιγκ ένα αρχείο, με την εξέλιξη των φορτίων που είχαν με κόβιντ οι ποδοσφαιριστές μας, τις τελευταίες μέρες. Και υποχρεώθηκε η Σούπερ Λιγκ να το δούμε για Τρίτη, Τετάρτη. Πήρα τον προπονητή τηλέφωνο και μου είπε ότι 1-2 μέρες δεν θα μας κάνει διαφορά. Ψυχολογικά όμως οι παίκτες είναι έτοιμοι και δεν θέλω να χάσουν την ορμή που έχουν για να παίξουν. 

Του είπα εγώ ότι κόουτς καταλαβαίνω, αλλά αν επιμένετε να πάμε για Δευτέρα, να πάμε. Μεταξύ των άλλων, έβαλαν σε κίνδυνο και την υγεία των ποδοσφαιριστών μας. Θα υπενθυμίσω ότι ο Γκάνεα έπαθε κόβιντ κι έπαθε επιπλοκές μετά κι ακόμα δεν παίζει μπάλα. Ήταν αθέμιτο και βαρύ αυτό που έγινε, αλλά δυστυχώς έτσι λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο». 

“Δεν υπήρχε ομάδα που να συμπαθεί τον Παναθηναϊκό, αλλά ξέρουμε ποιος ήταν ο πρωτοστάτης σε αυτή την ανέντιμη συναλλαγή. Ο κ. Μελισσανίδης! Μια ομάδα δεν ανήκει σε ένα πρόσωπο, ανήκει στους οπαδούς της. Με την ΑΕΚ είχαμε πάντα καλές σχέσεις, έχει υποβιβαστεί γιατί δεν πλήρωσε τα χρέη της όπως εμείς».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή