Αντίθετες με την αναδιάρθρωση 11 ομάδες της SL2, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούν παρέμβαση Αυγενάκη

Print Friendly, PDF & Email

Τη στιγμή που 20 ομάδες συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρήσει την αναδιάρθρωση ενοποιώντας σε μία κατηγορία τη SL2 και τη FL, η πλειοψηφία των ΠΑΕ της SL2 εμφανίζονται κάθετα αντίθετες.

Συγκεκριμένα, 11 εξ αυτών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία τονίζουν πως το πρωτάθλημα της SL2 πρέπει διεξαχθεί τη νέα σεζόν με 12 ομάδες μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έκανε δεκτή την προσφυγή των Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ της ΕΠΟ είχε αποφασίσει να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων της SL2 σε 18 και της FL σε 16, απόφαση που απορρίφτηκε από το Διαιτητικό μετά την προσφυγή των Χανίων.

Πλέον, ο μόνος τρόπος για να γίνει αναδιάρθρωση είναι να νομοθετήσει ο Αυγενάκης, δηλαδή να καταργήσει τη FL φτιάχνοντας μία ενιαία Β’ Κατηγορία με δύο ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια. Οι 11 ομάδες της SL2 ωστόσο, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους πως είναι αντίθετες σε οποιαδήποτε παρέμβαση του Υφυπουργού.

Εν ολίγοις έχουν σχηματιστεί δύο “μπλοκ”, ένα με 20 ομάδες (τις δύο που υποβιβάστηκαν από τη SL2, 10 της FL και τις 8 πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής) που ζητούν ενιαία κατηγορία και ένα άλλο με 11 ομάδες της SL2, που θέλουν η δεύτερη τη τάξει κατηγορία να παραμείνει ως έχει.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της Ε.Π.Ο. που έκανε δεκτή την προσφυγή της «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ» με 5-0 ψήφους και ακύρωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της SL2 μe 18 ομάδες, το Πρωτάθλημα θα γίνει κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 της Super League 2, με 12 Ομάδες.

Ομοίως απερρίφθησαν και οι προσφυγές των ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ και ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ, που αιτήθηκαν την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.

«Σεβόμενοι τις ως άνω Αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και οι οποίες είναι ανέκκλητες, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών.

​Την παρούσα Ανακοίνωση προσυπογράφουν οι παρακάτω ΠΑΕ:

1) Α.Ο. ΞΑΝΘΗ

2) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

3) ΧΑΝΙΑ

4) ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

5) ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

6) ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

7) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

8) ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

9) ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

10) ΤΡΙΚΑΛΑ

11) ΙΩΝΙΚΟΣ

Υποσημείωση : Με την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπό της».

»

Καμία δημοσίευση για προβολή