Μπαλτάκος: Στη ΓΣ της ΕΠΟ θα προτείνω την αναστολή ιδιότητας μέλους της Super League αν προχωρήσει την επαγγελματική διαιτησία!

Print Friendly, PDF & Email

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ:

Στην Ελλάδα η ΕΠΟ και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν ηρεμεί ποτέ, όχι τώρα, αυτό είναι διαχρονικό. Το τελευταίο επεισόδιο σε αυτό τον διαχρονικό επεισόδιο είναι της επαγγελματικής διαιτησίας. Η διαιτησία σε όλες τις Ομοσπονδίες ανήκει στην Ομοσπονδία, αν αυτή θέλει με δική της απόφαση, μπορεί να τη ν παραχωρήσει σε κάποιο τρίτο φορέα. Αν το επιθυμεί όμως. Εδώ έχουμε το περίεργο φαινόμενο να έχει ψηφίσει η κυβέρνηση μόνο από τις 31 Μάϊου με τον οποίο η κυβέρνηση καθιερώνει επαγγελματική διαιτησία, το οποίο δεν υπάρχει.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση θέλει σώνει και καλά να παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο λες και παίζει μπάλα η κυβέρνηση.

Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ δεν είναι καμία εξυπνάδα που είπα εγώ και το καταστατικό και η Ολιστική μελέτη αυτό λέει. Όταν το είπα αυτό εγώ άρχισε η κουβέντα να πάει η επαγγελματική διαιτησία στη Λίγκα.

Είμαι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας ώστε να απαλλαγεί η ΕΠΟ από αυτό το βαρίδι. Αυτό όμως, θα το κάνει η ΕΠΟ, δεν μπορεί να παρεμβαίνει η κυβέρνηση. Όταν ο Αυγενάκης παίρνει τέτοια τροπολογία έχει σαν συνέπεια να οχυρώνεται η ΕΠΟ, να αντιδρά και να μαίνεται ο πόλεμος που λέτε.

Αν μας άφηναν ανεπηρέαστους, θα τους καλούσαμε, θα συζητούσαμε, θα συμφωνούσαμε και θα γινόταν ένας φορέας επαγγελματικής διαιτησίας υπό την αιγίδα της ΕΠΟ γιατί αυτό είναι η σωστά.

Όταν όμως, η κυβέρνηση κάνει νόμο μονομερώς, η δε λίγκα κάνει εταιρεία για την επαγγελματική διαιτησία, ποια εταιρία, ποιος τους είπε να κάνουν εταιρία και ποιος σας είπε η ΕΠΟ ότι θα δεχθεί αυτή την εταιρεία. Αναγκάζουν λοιπόν την ΕΠΟ να αμυνθεί και όταν η Ομοσπονδία αμυνθεί είναι πολύ απλό ότι θα κερδίσει, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορεί το καταστατικό της ΕΠΟ, της ΦΙΦΑ, της ΟΥΕΦΑ, της ΕΠΟ, η Ολιστική Μελέτη, να λένε το ίδιο και να έρχεται κάποιος, μέλος της ΕΠΟ, η Λίγκα και να λέει ότι θα κάνει μόνη της επαγγελματική διαιτησία.

Τι θα συμβεί αν προχωρήσει η Λίγκα χωρίς τη συναίνεση της ΕΠΟ: Θα αναστείλουμε την ιδιότητα μέλους της Σούπερ Λιγκ και το πρωτάθλημα του χρόνου θα το διοργανώσει η ΕΠΟ. Οι διαιτητές που ενταχθούν οικειοθελώς εκεί θα δηλώσουμε αμέσως στην ΟΥΕΦΑ ότι παύουν να είναι στη λίστα της ΕΠΟ άρα δεν θα μπορούν να είναι διεθνείς, αν δεν είναι διεθνείς, δεν θα γίνουν ποτέ.

Για τη συνάντηση για την επαγγελματική διαιτησία που αναβλήθηκε. Οι ομάδες δεν είχαν ενημερωθεί. Σε εμάς έστειλαν το email που έλεγε ότι θα έρθουν αυτές οι ομάδες. Αυτοί δεν το ξέρανε, αυτό είπαν. Δεν είμαι ενημερωμένος από τις ομάδες, διάβασα δημοσιεύματα.

Για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ως τι παρουσιάστηκε ότι θα ήταν παρών στη συνάντηση: Ως τίποτα… Στο email έλεγε ότι θα εκπροσωπήσουν τη Λίγκα η αντιπρόεδρος κα Κοξένογλου, ο νομικός κ. Οικονομάκης και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ γι’ αυτό τους απάντησα το οποίο έλεγε ότι θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένο πρακτικό ΔΣ ότι εξουσιοδοτούνται οι συγκεκριμένοι για να έρθουν στη συνάντηση. Πρώτη φορά έρχονται εδώ γι’ αυτό τους ζητήσαμε για πρώτη φορά το πρακτικό. Πρέπει όλες ο ομάδες να δεχθούν ότι θα εκπροσωπηθεί η Λίγκα από τον κύριο τάδε, τάδε και τάδε. Την κα. Κοξένογλου που είναι αντιπρόεδρος, το ξέρουμε, έχουμε πρακτικά. Δεν θα πούμε κάτι αλλά για τον κύριο Οικονομάκη και τον κύριο Κλάτενμπεργκ θέλουμε πρακτικό αλλιώς για εμάς δεν έχουν δικαίωμα να έρθουν. Δεν είχαν, ή δεν το σκέφτηκαν και δεν ήρθαν.

Για την απόλυση της Ντέπυ Κοξένογλου. Αυτό είναι ένα θέμα που τρέχει εδώ και μήνες. Εγώ όταν ήρθα εδώ το βρήκα. Ένα από τα θέματα που αναφέρθηκαν σε μένα είναι ότι υπάρχει θέμα από τον Γενάρη με την κα. Κοξένογλου. Το θέμα που υπήρχε ήταν νομικό, αλλά επειδή αφορά προσωπικά δεδομένα, αφορά την ίδια την μέχρι χθες υπάλληλο της ΕΠΟ, δεν πρόκειται να πω τι μου αναφέρθηκε και για ποιο λόγο θέλαμε την απόλυση. Η απόλυση αυτή είχε ζητηθεί από εμένα από την 1η Ιουνίου, από την πρώτη μέρα που ήρθα δω που μου είπαν ότι πρέπει να φύγει για νομικούς λόγους όχι για τους λόγους που νομίζει η πιάτσα. Για λόγους καθαρά νομικούς.

Για το μοντέλο της επαγγελματικής διαιτησίας: Το μοντέλο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Έχουμε ορισμένες σκέψεις αλλά σίγουρα δεν είναι αυτά που λέει λίγκα ούτε ότι θα γίνουν ποτέ αυτά.

Αν τον ικανοποιεί το αποτέλεσμα της διαιτησίας μέχρι τώρα: «Εμένα με ικανοποιεί βεβαίως, σαφώς γιατί τα παράπονα είναι πολύ λιγότερα από πέρσι με βάση αυτά που μου λένε γιατί εγώ δεν ήμουν εδώ πέρσι. Οι ανακοινώσεις μπορεί να είναι, δεν ξέρω, δεν έχω στοιχεία και να σας πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου όταν ήρθα στην ΕΠΟ, δεν με νοιάζει.

Για το Μητρώο και την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων: Πρέπει να έχουμε κάποια πίεση και να ασκούμε κάποια πίεση ούτως ώστε να γίνουν τροποποιήσεις. Το νόμο θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τις κυβερνήσεις να τον καταργήσουν μετά το τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου, τον Ιούλιο. Η κυβέρνηση έκανε πολύ μεγάλη υποχώρηση, όποιος έχει υποβάλει αίτηση για να μπει στο μητρώο, αυτός παίζει. Εφόσον έκανε υποχώρηση η κυβέρνηση, κάναμε κι εμείς.

Το επόμενο βήμα με Σούπερ Λίγκα για επαγγελματική διαιτησία: Όταν θα υπάρχει έτοιμη πρόταση από τη δική μας πλευρά, θα συνεννοηθούμε με τη Σούπερ Λίγκα 1 και 2 για να ακούσουμε τις απόψεις τους και μετά θα αποφασίσουμε. Στη ΓΣ στις 2/11 η πρόταση θα είναι ότι αν προχωρήσει το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας από την πλευρά της Σούπερ Λιγκ χωρίς την έγκριση της ΕΠΟ, τότε αυτή η επαγγελματική διαιτησία, ας την πούμε έτσι, από τη Σούπερ Λίγκα αν γίνει μονομερώς θα οδηγήσει στις συνέπειες που είπαμε.

Η ΕΠΟ θα προγραμματίσει και θα προσδιορίσει το μοντέλο της επαγγελματικής διαιτησίας και θα συνεργαστεί μετά, θα ακούσει τις απόψεις της Σούπερ Λιγκ 1 και 2. Αν αυτό δεν γίνει και προχωρήσει η Σούπερ Λιγκ 1 αυτόνομα την επαγγελματική διαιτησία, τότε η ΓΣ θα αποφασίσει και θα πει, ότι αν το κάνει αυτό η Σούπερ Λιγκα 1 θα πρέπει να έχει συνέπειες. Δεν θα μπουν οι πρόεδροι των ΕΠΣ στις λεπτομέρειες της επαγγελματικής διαιτησίας. Θα μπουν στις κυρώσεις. Άλλο οι κυρώσεις και άλλο το πώς θα εξελιχθεί η επαγγελματική διαιτησία.

Για το ότι η ΕΠΟ έχει τον τελευταίο λόγο: Αυτά λέει το καταστατικό της ΕΠΟ το οποίο είναι επικυρωμένο από τη δικαιοσύνη, είναι στην Ολιστική Μελέτη ακριβώς έτσι, είναι το καταστατικό της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ δεν είναι μόνο της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή