"Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο εκλέξει τον κ. Κούγια είναι να μας κλαίνε οι ρέγκες"

Print Friendly, PDF & Email

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τις εκλογές της SL1, στις οποίες ο Αλέξης Κούγιας θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Για τις εκλογές της SL1:

«Μου είναι πολύ συμπαθής ο Αλέκος. Θα πάω Λάρισα και Αθήνα και θα του κάνω μαθήματα προεκλογικά γιατί είμαι γνώστης. Έχω εμπειρία. Θα πάω να τον συμβουλεύσω για να κερδίσει. Θα κερδίσει μόνο αν κατέβει μόνος του. Ο Κούγιας έχει εμπειρία στο ποδόσφαιρο; Αρνητική έχει με βάση τη δική μου εκτίμηση. Ο Κούγιας θα βγει από την μεγάλη πόρτα. Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο εκλέξει τον κ. Κούγια είναι να μας κλαίνε οι ρέγκες. Βέβαια, σε μια δημοκρατική χώρα οφείλουμε να σεβαστούμε όποια απόφαση έρθει. Σεβόμαστε ότι λέει ο κ. Κούγιας γιατί είναι ο εθνικός κωλοτούμπας. Τα δεδομένα μόνο από την ΕΠΟ αλλάζουν, καθώς το καταστατικό του Πρωταθλήματος ανήκει σε αυτήν. Η Σούπερ Λιγκ το μόνο που κάνει είναι να προτείνει. Αν κι εφόσον ψήφιζα εγώ δεν θα τον ψήφιζα ποτέ τον κ. Κούγια.

Για το ποιον θα ψήφιζε:

«Το άτομο που πρέπει να γίνει πρόεδρος σε Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ δεν θα πρέπει να εξαρτάται από κανέναν, να έχει βούληση, χρόνο και να μπορέσει να σπάσει τα αυγά και να κάνει ομελέτα. Τους κανόνες στο ποδόσφαιρο πρέπει να τους επιβάλλει η Πολιτεία και η ΕΠΟ. Στην Ελλάδα αυτός που έχει το πάνω χέρι είναι αυτός που κάνει κουμάντο. Να αλλάξουν αυτοί τους όρους, τον ΚΑΠ και να τους επιβάλλουν στις ομάδες».

Για το επεισόδιο με τον Καραπαπά:

«Τι γίνεται στην Αθήνα με τις επιτροπές είναι να κάνεις εμετό, να ντρέπεσαι. Οι αθλητικοί δικαστές της Λίγκας και της ΕΠΟ είναι εξαρτημένοι. Τους ορίζουν και τους διαλέγουν η Λίγκα και η ΕΠΟ. Ο νόμος λέει άλλα πράγματα, όμως αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους. Από τη στιγμή που τους διαλέγουν αυτοί, δεν αισθάνονται υποχρεωμένοι σε αυτούς; Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να δείχνει ότι είναι τίμια. Να πω ένα παράδειγμα: Το επεισόδιο με τον Καραπαπά που είχα στο Πανθεσσαλικό έγινε γιατί αυτός ο κύριος έμπαινε όποτε ήθελε στο γήπεδο και δεν μιλούσε κανένας. Και γι΄ αυτό μπήκα μέσα γιατί προκλήθηκα και εισήλθα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως δεν ήταν σωστό που μπούκαρα. Μιλάμε όμως για εμετούς και αυτοί οι άνθρωποι κάθονται και δικάζουν. Απάλλαξαν τον Καραπαπά για να μπορέσει να έρθει στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τι ψάχνετε να βρείτε; Κι αυτοί δικάζουν».

Για τις σχέσεις με τις ομάδες:

«Όλοι φιλικά είμαστε κάπου προσκείμενοι, αλλά δε σημαίνει ότι είμαστε yes men. Εγώ έχω πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια του Σαββίδη, αλλά δεν είμαι υπάλληλός τους. Εγώ έχω τη δική μου προσωπικότητα. Δεν μπορεί ο Σαββίδης να μου πει τι θα κάνω. Μέχρι πρόσφατα είχα πολύ καλές σχέσεις με τον Μελισσανίδη, πίναμε και καφέ. Δεν έχουμε τσακωθεί. Τώρα, αραίωσαν οι σχέσεις μας γιατί δεν έχουμε χρόνο. Με τον Μαρινάκη τι σχέσεις να έχω, πήγα φυλακή»!