Χαμός στην Κύπρο μεταξύ ΚΟΠ, παικτών και ομάδων για τις μειώσεις συμβολαίων

Print Friendly, PDF & Email

Στα άκρα φαίνεται πως βαδίζει η σχέση του συνδικαλιστικού οργάνου των Κύπριων ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) με τις περισσότερες διοικήσεις των ομάδων και την ομοσπονδία (ΚΟΠ) για το θέμα της μισθοδοσίας τους, την στιγμή που στην Ελλάδα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Super League και ΠΣΑΠ αναμένεται να ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα.

Ο ΠΑΣΠ απέρριψε την πρόταση της ομοσπονδίας για μείωση του 23% των ετήσιων εσόδων τους τονίζοντας πως δεν συζητά οποιαδήποτε πρόταση που αφορά αποκοπή μισθών πριν την 15η Μαρτίου, όταν ξεκίνησε η αναστολή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας.

Η ΚΟΠ αντέδρασε λέγοντας πως δεν θα μπει σε συζητήσεις ξανά με τον ΠΑΣΠ εφόσον δεν γίνει αντιπρόταση, ενώ αρκετά σωματεία δηλώνουν πως θα προχωρήσουν τα ίδια σε συμφωνία με τους παίκτες τους, αγνοώντας τον ΠΑΣΠ. Πάντως, ο σύνδεσμος με γραπτό SMS καλεί τους ποδοσφαιριστές να μην έρθουν σε διακανονισμό τερματισμού των συμβολαίων τους προτού παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος, καθώς σε τέτοια περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων.


Αναλυτικά το γραπτό μήνυμα που στάλθηκε στα μέλη του ΠΑΣΠ:

«Προσοχή! Μην υπογράψετε διακανονισμό τερματισμού των συμβολαίων σας πριν ληφθούν αποφάσεις γιατί μπορεί να χάσετε τα λεφτά σας σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί μέσα από διάλογο όπως οφείλουν να κάνουν».

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης εξ αρχής έχει τονίσει πως δεν αναγνωρίζει το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, υπογράμμισε πως οι ποδοσφαιριστές ανήκουν στα σωματεία και πως στον ΑΠΟΕΛ θα εξετάζουν εσωτερικά το ζήτημα με τις μειώσεις μισθών στους παίκτες. Μάλιστα,ο Πετρίδης με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές που αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν χρειάζονται συνδικαλισμούς. «Το ποδόσφαιρο δεν χωράει συνδικαλισμούς. Όταν κάποιος αμείβεται με 100, 200 και 300 χιλιάρικα δεν χρειάζεται συντεχνία», έγραψε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως το μήνυμα εστάλη μόνο σε παίκτες της Β’ κατηγορίας: «Έχει σταλεί σε παίκτες μόνο της Β’ κατηγορίας. Κάποιοι παίκτες μίλησαν με τα σωματεία να κάνουν διακοπή του συμβολαίου. Εμείς τους είπαμε να περιμένουν 48 ώρες. Δεν είχε να κάνει το sms καμία σχέση με την Α’ κατηγορία. Κάποιοι μπερδεύουν τα πράγματα. Έχουμε υποχρέωση να συμβουλεύουμε τον κάθε ποδοσφαιριστή.

Στο μεταξύ, διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ, Σπύρο Νεοφυτίδη ανακοίνωσαν τα 15 από τα 16 σωματεία Β’ Κατηγορίας εξαιρουμένου του Άρη Λεμεσού. Σε ανακοίνωσή της η προσωρινή διοικούσα επιτροπή των 15 Σωματείων Β’ κατηγορίας αναφέρει πως ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ είχε τηλεδιασκέψεις επιλεκτικά με ποδοσφαιριστές ομάδων Β’ Κατηγορίας και αγνόησε επιδεκτικά έξι αρχηγούς ομάδων, όπως υποστηρίζουν.

“Είναι η δεύτερη φορά που αντιδρούν τα σωματεία της Β’ κατηγορίας με τόσο μεγάλο μένος προς το πρόσωπό μου. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί αυτό το μένος. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν. Αν ο λόγος της διακοπής, είναι λόγω των εγκαταστάσεων, λόγω της πανδημίας ή λόγω της θερμοκρασίας”, απάντησε ο Νεοφυτίδης.

Από την πλευρά τους οι αρχηγοί των ομάδων της πρώτης κατηγορίας εξέδωσαν κοινή δήλωση μέσω του ΠΑΣΠ που αναφέρει τα εξής:

“Καταδικάζουμε τις οποιεσδήποτε ενέργειες από κάθε κατεύθυνση που στόχο έχουν τον επηρεασμό της απόφασης αναφορικά με την επανέναρξη ή μη των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων. Δηλώνουμε ότι ξεκάθαρη θέση μας είναι όπως η απόφαση για διακοπή ή συνέχιση των αθλητικών γεγονότων, παρθεί μόνο με βάση τις υποδείξεις των ειδικών σε θέματα υγείας, μακριά από παρεμβάσεις τρίτων και παραγνωρίζοντας τα όποια άλλα ιδιοτελή κίνητρα και τους οποιουσδήποτε αλλότριους σκοπούς”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή